atletika_noge

Matijević i Nikolić kandidati za članstvo u EAA

 

Atletski savez Srbije kandidovaće na Kongresu Evropske atletske asocijacije ovog vikenda u Londonu, Ivicu Matijevića za člana Saveta Evrope, a Dejana Nikolića u članstvo Razvojnog komiteta, saopšteno je danas u ASS.

-ASS nastoji da bude aktivni član EAA i želja nam je da kao savez učestvujemo u svim nivoima donošenja odluka, jer jedino tako možemo da obezbedimo bolje uslove za razvoj srpske atletike i njeno mesto na evropskoj sceni – istakao je generalni sekeretar ASS Slobodan Branković..

Povezana vest:  Japanskim maratoncima "crveno svetlo" zbog bezbednosti

Matijević je pored uloge generalnog sekretara ASS, osam godina bio član Takmičarskog komiteta EAA.

-Ova kandidatura predstvalja krunu moje dugogodišnje atletske karijere i dodatan motiv da uradim što više za evropsku, kao i za razvoj srpske atletike – rekao je Matijević.

Direktor Beogradskog maratona, kandidat ASS za Razvojni komitet EAA Dejan Nikolić istakao je da će, u slučaju da bude izabran, „svojim znanjem i zalaganjem pomoći i projektima srpske atletike“.

Povezana vest:  WADA u inspekciji Jamajci sledeće nedelje

Centralna tema Kongresa EAA u Londonu biće izbor predsednika,, a kandidati su dosadašni prvi čovek EAA Hansjorg Virc i aktuelni potpredsednik Sven Arne Hansen.