OLIVERA_JEVTIC

Jevtić želi dobar rezultat na Beogradskom maratonu

 

Srpska atletičarka Olivera Jevtić rekla je danas da će u predstojećoj polumaratonskoj trci u Beogradu pokušati da se približi svom rekordu iz 2008. godine.

-Ne trčim na Beogradskom maratonu zbog bonusa i nagrada, već sam došla jer volim Beograd. Sutrašnja trka je važna u pripremama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji. Sve zavisi od vremenskih uslova, pokušaću da se približim svom rekordu iz 2008. godine – rekla je Jevtić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Jevtićeva je višestruka pobednica polumaratona u Beogradu, a 2008. godine postavila je rekord staze od sat, 11 minuta i 41 sekundu.

Povezana vest:  Božidar Antunović vicešampion sveta

-Srećna sam što ću 10. put učestvovati na Beogradskom maratonu. Ništa nas nije razdvojilo, ni rat ni teška vremena. Svake godine kažem da je to poslednji put da učestvujem, pa se trudim da budem bolja, ali uvek ‘padnem’ na pesmu ‘April u Beogradu – rekla je ona.

-Mnogi misle da je za organizatore sramota da u trci pobedi domaći takmičar, pa su mi ove godine doveli jaku konkurenciju, hoće da me nateraju da trčim sve brže, pa da se povučem – dodala je srpska reprezentativka kroz osmeh.

Povezana vest:  Španovićeva kandidatkinja za najbolju atletičarku Balkana

Kenijska atletičarka Lidija Matate Nijeli rekla je da u sutrašnjoj trci namerava da popravi sopstveni rezultat ali i da trči bolje od rekorda staze. Ona je pre dve godine na polumaratonu u Berlinu trčala 1:10,08.

-Dobro sam se pripremala, cilj je da oborim sopstveni rekord, ali i da trčim bolje od rekorda polumaratonske staze. U Beogradu sam trčala 2008. godine, Olivera Jevtić me je tada pobedila – rekla je ona.

Etiopski maratonac Fred Gebreselasije Segaje rekao je da će pokušati da završi trku za dva sata i 10 minuta. Dodao je da mu je drago što će učestvovati na Beogradskom maratonu i poručio Beograđanima: „Volim vas“.

Povezana vest:  Kenijac Stenli Kibruto pobednik prve otvorene trke u Beogradu

Predsednik Organizacionog odbora 24. Beogradskog maratona Aleksandar Šapić rekao je da ta trka iz godine u godinu povećava rejting glavnog grada Srbije.

-Uz Sajam knjiga i teniski turnir Srbija open, Beogradski maraton je najomiljeniji Beograđanima. Spremno dočekujemo trku, sve gradske službe dobro rade i očekujem da se svi na ulicama lepo provedemo – rekao je Šapić.

-Ja ću ove godine drugi put trčati polumaraton. Cilj mi je da istrčim bolji rezultat nego prošle godine – dodao je pomoćnik gradonačelnika.

Tradicionalni 24. Beogradski maraton počinje sutra u 10 sati.