ivana_spanovic_1

Sjajan start Španovićeve – 6.63m na mitingu Dijamantske lige u Dohi

 

Srpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović učestvovala je danas na prvom mitingu Dijamantske lige u Dohi, gde je zabeležila šesto mesto i preskočila 6.63m. U konkurenciji olimpijskih i svetskih pobednica, i veoma iskusnih takmičarki Ivana je ostvarila zaista sjajan rezultat i imala seriju skokova: 6.62m; 4.78m; 6.58m i u četvrtoj seriji zabeležila 6.63m.

U Dohi je pobedila Amerikanka Džimi Funmo sa 6.88m, što je ujedno najbolji rezultat na svetu ove godine. Druga je bila olimpijska pobednica iz  Pekinga Maggi Higa Mauren sa 6.87m, treće mesto osvojila je Ruskinja Anna Nazarova sa 6.77m. Bolje od naše rekorderke bile su još trostruka vicešampionka sveta i dva puta bronzana sa OI Tatjana Kotova 6.74m  i Francuskinja Lesor sa 6.66m.

Povezana vest:  Španović, Bibić i Anić prvaci Balkana

-Takmičenje je bilo prelepo, drago mi je što smo sve dobro skakale, vetar nas je poslužio i atmosfera na stadionu je bila sjajna. Jako sam zadovoljna, i svako sledeće takmičenje biće još bolje – izjavila je Ivana posle takmičenja i najavila sledeća takmičenja.

-Takmičiću sledeće nedelje na mitingu Madgar Szo u Senti, a jedva čekam nove mitinge Dijamantske lige, Njujork 11.juna zasigurno,  i najverovatnije Rim koji je 26.maja.

Povezana vest:  Kenijci dominirali na maratonu u Čikagu

Ivanin trener Goran Obradović nije skrivao zadovoljstvo:

-Odlično takmičenje i sjajn start sezone.  Ivana nikada nije započela sezonu sa ovako dobrim rezultatom. Tokom celog takmičenja duvao je jak vetar u leđa. Imala je peh u drugoj seriji, jer je vetar stao, što ju je malo omelo u samom zaletu, ali u svim skokovima je održala kontinuitet u rezultatu. U trećoj seriji kada je skočila 6.58m u samom doskoku je sebi oduzela sigurno 30 tak cm.

Povezana vest:  Kenteris i Tanu oslobođeni optužbe za krivokletstvo

Pobeda Amerikanke Džimi Fumno  Obradovića nije iznenadila konstatujući:

-Amerikankama je sezona počela dosta ranije i mogu da kažem da su one već uigrane, za razliku od Evropljanki kojima je danas miting u Dohi bio prvo takmičenje ove sezone.