asmir_kolasinac_novi_sad

KUP SRBIJE

KOLAŠINAC ISPUNIO A OLIMPIJSKU NORMU

 

Najbolji rezultat drugog dana Finala Kupa Srbije postigao je Asmir Kolašinac, koji je zasigurno obezbedio put na Olimpijske Igre u London. Kolašinac je hicem u prvoj seriji   prebacio 20.50m koliko iznosi i A olimpijska norma. U drugom i trećem pokušaju Kolašinac je imao prestup, dok je u četvrtoj seriji prebacio 20.30m.

-Da budem iskren nisam se nadao da ću danas baciti normu. Znam da sam spreman, ali sam nameravao da normu ispunim na Ekipnom prvenstvu Evrope koje nas očekuje za dve nedelje ovde u Novom Sadu. Danas sam ispunio prvi od ciljeva za ovu godinu. Nastavljam da treniram i nadam se da ću već na Ekipnom prvenstvu Evrope osvojiti makismalan broj bodova za naš tim i još bolji rezultat – istakao je Kolašinac.

Povezana vest:  Strahinja Jovančević spreman za 8 metara na 5. Serbian Open Indoor Meetingu

Odlična je bila i Dragana Tomašević, koja je pobedila bacanju diska rezultatom 60.00m koji je postigla u četvrtoj seriji.

-Juče sam se vratila iz Nemačke sa mitinga, tako da sam malo umorna od puta, ali zadovoljna sam rezultatom. Očekuje me dosta takmičenja ove godine, a nema sumnje da ću na Ekipnom prvenstvu Evrope dati sve od sebe, i verujem da će naša ekipa ući u I ligu – izjavila je Dragana.

Povezana vest:  CAS ublažio suspenziju Dominik Blejk

Ističemo i rezultat juniora Nenada Radanovića iz Novog Pazara koji je u trci na 1500m ispunio normu za Prvenstvo Evrope. Radanović je trku završio rezultatom 3:49.93. Na 1500m pobedio je Mirko Petrović rezultatom 3:48:63.

-Uvek mi je teško da trčim 1500m, ali zadovoljan sam rezultatom. Drago mi je što je Radanović uspeo da ispuni normu za PE. Verujem da ću na Ekipnom prvenstvu Evrope trčati i 3000m i 5000m, i nadam se dobrim rezultatima i pobedama – istakao je Petrović.

Atletičar Radničkog iz Kragujevca pobedio je na 100m rezultatom 10.61m.

Povezana vest:  Bibić u timu Evrope

-Zadovoljan sam rezultatom, verujem da će svaka sledeća trka biti još bolja. Imaću priliku da na Ekipnom prvenstvu Evrope trčim 100m, 200m, 4x100m i ispravim greške od prošle godine – istakao je Savić.

Sjajna je bila danas i Amela Terzić koja je pobedila na 1500m rezultatom 4:17.46.

-Ovo je mi je najbolji rezultat u sezoni na 1500m i dobar znak za PE u Talinu – izjavila je juniorska vicešampionka Evrope.

Sutra se nastavlja takmičenje, a podsećamo da je ASS za najboljeg atletičara i atletičarku, i njihove trenere obezbedio vredne nagrade.

PHOTO: ataimages.rs

trka_novi_sad