usein_bolt_trci

Pauel: Bolt bi mogao da sruši i moj rekord

 

Atuelni svetski rekorder u skoku u dalj Amerikanac Majk Pauel ocenio je danas da bi najbrži čovek svh vremena na 100 i 200 metara Jamajčanin Usein Bolt mogao da obori i njegov rekord od 8,95 metara.

-Bolt ima sve predispozicije da postane jedan od najboljih skakača u dalj, ali mora da sačeka da prođu Olimpijske igre u Londonu 2012. kako bi se oprobao u novoj disciplini – rekao je Pauel.

Povezana vest:  Prvenstvo Balkana za atletičare 15. i 16. jula u Pazaru

Sada četrdesetsedmogodišnjak, Pauel je rekord u skoku u dalj postavio 1991. godine na prvenstvu sveta u Tokiju, kada je skokom od 8,95 metara nadmašio za pet santimetara dotadašnju „granicu snova“ Boba Bimona.

-Prepoznao sam Boltov talenat 2009. godine za vreme prvenstva sveta u Berlinu, kada smo se sreli i porazgovarali o mogućnostima da se on eventualno oproba u skoku u dalj – rekao je Pauel.

Povezana vest:  Bekrić: Ovo je veliki dan za srpsku atletiku

On je naglasio da bi Bolt, „uz odgovarajući trening“, vrlo brzo premašio i aktuelni svetski rekord.

-Bolt bi mogao da skoči tako daleko da je to prosto nezamislivo – rekao je Pauel.

On je, ipak, napomenuo da ne bi savetovao Boltu da uvodi novu discplinu pre Igara u Londonu „kako ne bi smanjio brzinu u sprintu“.

Povezana vest:  Francuskinja Kristin Aron završila karijeru

-Ukoliko počne sa treningom u skoku u dalj, to će smanjiti njegove brzinske sposobnosti za trke na 100 i 200 metara. Još uvek je mlad za skokove, koji zahtevaju napor celog tela – leđa, kolena, stopala.. – rekao je Pauel.