dudas_ostrava_2011

Mihail Dudaš osvojio bronzanu medalju na EPU23

 

Drugog dana Evropskog prvenstva za ml.seniore u Ostravi Srbija je osvojila prvu medalju na ovom šampionatu. Mihail Dudaš, koji je drugog dana desetoboja nastavio sa odličnim rezultatima stigao je do svoje druge evropske medalje, i to bronzane sa rezultatom 8117 bodova.

Na 110m prepone osvojio je 834 poena sa rezultatom 15.13 sekundi, u bacanju diska, hitac od 43,67m doneo mu je novih 740 poena, u skoku motkom Dudaš je preskočio 4.70m i osvojio 819 bodova. Najbolji rezultat u karijeri postigao je Dudaš u bacanju koplja, prebacivši 58,58m čime je osvojio 716 poena. Dudaš je krenuo hrabro i odlučno u trci na 1500m, stigao je četrvti na cilj sa rezultatom 4:27,79min.

Povezana vest:  Bolt i sa gripom najbrži u Parizu

Uspeo je Dudaš dato obećanje i da ispuni, najavio je dobre rezultate i medalju i u tome uspeo. Pokazao je Dudaš da se nalazi na dobrom putu i da njegovo vreme tek dolazi. Podsetimo, Dudaš ima bronzanu medalju sa svetskog juniorskog prvenstva, bronzanu medalju sa EPU23 iz Kaunasa i sada još jednu bronzu sa EPU23 Ostrava 2011.Dudašu je 8117 bodova donelo najbolji rezultat u karijeri, novi državnii rekord, normu za svetsko prvenstvo u Daegu-u i odlazak na Olimpijske Igre u London.

Povezana vest:  Spisak kandinata za EP u dvorani, 2/4.mart Pariz

-Zadovoljan sam, bilo je malo kikseva, ali s obzirom na vremenske uslove dao sam svoj maksimum. Ovo je moj lični rekord, oborio sam državni rekord Saše Karana star 21.godinu, i ispunio normu za odlazak na velika takmičenja. Posle ovog višeboja još sam više svestan da mogu još više i bolje, što ću pokazati na sledećim takmičenjima. Zahvaljujem se mojoj porodici na podršci i celom Dudaš Deca timu – istakao je Mihail Dudaš.

Milan Ristić nastupio je na 110m prepone i zabeležio 14,33 sekudni, nažalost sa 14,29 sekudni se ulazilo u drugi krug takmičenja.

Povezana vest:  Tadić istrčao Trku zadovoljstva na Beogradskom maratonu

Bekrić u finalu

Još jednu pobedu u svojoj grupi ostvario je Emir Bekrić na 400m prepone i tako obezbedio učešće u finalu. U polufinalnoj trci Emir je trčao 50,41 sek.

-Najteže je prošlo – izjavila je Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića i dodala „plasman u finale izborila su čak trojica Engleza, pokušaćemo da im pomrsimo konce i uključimo se u borbu za medalju“.

Sutra na borilišta izlaze:

10:30h kvalifikacije u skoku u dalj Ivana Španović,

16:15h finale na 400m prepone Emir Bekrić,

19:00h finale u bacanju koplja Tatjana Jelača