ivana_spanovic_bugarska_2011

Ivana Španović vicešampionka Evrope do 23

 

Ivana Španović postala je danas vicešampionka Evrope za ml.seniore i Srbiji donela treću medalju poslednjeg dana 8. Evropskog šampionata za ml.seniore-ke.

Ivana je već u prvoj seriji skočila 6.74m i tako najavila sigurnu borbu za neko od odličja. Našoj rekorderki nije bilo nimalo lako, Darija Klišina skočila je rekord šampionata 7.05m, a sjaj medalje na trenutak je ugrozila Nemica Moguenara kada je u drugom pokušaju skočila identičnih 6,74m. Ivana se nije predala i kada je bilo najpotrebnije u petoj seriji uzvratila skokom 6,71m što je Srbiji donelo srebrnu medalju.

Povezana vest:  Sastanak Borda direktora AIMS, Beograd 11. - 12. mart 2011.

-Uživala sam tokom celog takmičenja. Podstakle su me ostale takmičarke da dam svoj maksimum i da dođem do najboljeg rezultata ove godine, koji me vodi na svetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Ovu medalju posvećujem svojim roditeljima i svojim trenerima bivšem i sadašnjem, Janiju Hajduu i Goranu Obradoviću – izjavila je vicešampionka Evrope Ivana Španović.

Bogdana Mimić nastupila je u trci na 5000m  i sa rezultatom 16:08,94 osvojila odlično šesto mesto.

Povezana vest:  Novak Đoković Fondacija postala srebrni partner Milanskog maratona

-Zadovoljna sam plasmanom, bila je dobra trka, da nije ovako toplo vreme sigurna sam da bi i rezultat bio bolji – izjavila je Bogdana posle trke.