amela_talinAmela Terzić dvostruka šampionka Evrope: Presrećna sam, još uvek nisam svesna uspeha

Nije mogao lepši ishod da se desi poslednjeg dana Evropskog šampionata za juniore u glavnoj prestonici Estonije. Srbija je osvojila još jednu zlatnu medalju, a šampionka Evrope na 1500m postala je Amela Terzić. Posle, jučerašnje pobede na 3000m i sama Amela je rekla da se nije štedela i da nije sigurna hoće li imati snage za današnju trku. Ipak, na najlepši mogući način Amela i njen trener Rifat Zilkić završili su i ovo takmičenje, kući se vraćaju sa dva najsjajnija odličja. U trci na 1500m Amela je istrčala najbolji rezultat u ovoj sezoni 4:15.40, drugo mesto osvojila je Ciara Mageean iz Irske sa 4:16.82, dok je treće mesto zauzela Rumunka Ioana Doaga sa rezultatom 4:20.73.

Povezana vest:  WADA preti Jamajci izbacivanjem sa takmičenja

-Presrećna sam, još uvek nisam svesna uspeha. Posle jučerašnje trke nisam imala vremena za slavlje psihički sam se spremala za 1500m. Uspela sam da pobedim vicešampionku sveta Mageean i Rumunku Doagu, koje obe imaju bolje lične rekorde od mene. Sama trka je bila dosta oštra, mnogo guranja i pre svega taktička. U obe trke sam uspela da pobedim i moje „slabe tačke“ a to je ono što smo moji klupski drugari i ja trenirali sve ovo vreme. Ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su bili uz mene, i kompanijama koje su mi pružili pomoć Maxers i Kombuhi – istakla je dvostruka šampionka Evrope.

Povezana vest:  Raović pobedio novim ličnim rekordom

-U pravom trenutku i na pravom mestu smo uspeli da Amelinu formu dovedemo do vrhunca. Spremali smo se dugo i bile su to teške pripreme, a savet mi je davnih dana dao naš proslavljeni trener Aleksandar Petrović. Pre svega Amela je radila trening za 1500m, ali je dokazala da i na 3000m može da trči veliki rezultat. Ponosan sam na nju i zahvaljujem se atletskom savezu Srbije na 100% pomoći i podršci u realizaciji njenog programa – istakao je trener Rifat Zilkić.

Povezana vest:  Šampionat Evrope u dvorani 2017. u Beogradu?