amela_terzic_atletikaVišestruke pobede Mile, Tatjane, Amele, Ane i Mirka

Najbolji seniori i seniorke Srbije nastavili su sa dobrim rezultatima i drugog dana državnog prvenstva u Kragujevcu. Višestruke titule prvaka države odneli su Mila Andrić, Ana Subotić, Amela Terzić, Tatjana Mitić, Mirko Petrović.

Drugog dana takmičenja prve su na stazu izašle seniorke na 10000m u hodanju. Pobedila je Emilija Pešić DUL -58:01,96.

„Zadovoljna sam današnjom trkom, bilo je pretoplo i veoma teško za hodanje, tako da bolje vreme od ovoga danas nije bilo moguće postići. Očekuje me još takmičenje ove godine gde ću pokušati da postignem još bolji rezultat“ izjavila je pobednica u hodanju.

U istoj disicplini kod seniora trijumfovao je Vladimir Savanović DUL -44:45,27

„Ova sezona je veoma uspešna za mene. Očekuje me odlazak na kamp za hodače u Grčkoj, a potom ću nastupiti na otvorenom prvenstvu Poljske“ kazao je Savanović.

U bacanju kladiva pobedila je juniorka Sara Savatović NBG – 52,61m

„Zadovoljna sam pobedom, i nadam se da ću na Finalu Kupa za juniore prebaciti granicu od 55m“ izjavila je Savatović.

Drugu zlatnu medalju na ovom šampionatu odnela je Amela Terzić NOP, koja je danas sa rezultatom 2:05, 16 pobedila na 800m.

Kod seniora titulu prvaka Srbije odneo je Predrag Ranđelović  CZB – 1:52,50

„Nisam išao na rezultat vać na pobedu, tako da je cela trka bila taktička. Posle državnog prvenstva očekuje me mali odmor“ rekao je Ranđelović.

Povezana vest:  DIJAMANTSKA LIGA, Asafa Pauel odustao od mitinga u Londonu

U trci na 400m prepone pobedila je Mila Andrić NBG sa rezultatom 1:02,44, a njen klubski drug Marko Milovanović bio je najbolji u istoj disicplini kod seniora – 54,03.

„Moj drug iz kluba Emir Bekrić nije danas nastupio jer se sprema za Univerzijadu i SP, tako da sam se domogao titule prvaka Srbije u seniorskoj konkurenciji, bilo je teško pre svega zbog sparnog vremena“ izjavio je Milovanović.

Igor Šarčević šampion je Srbije u skoku motkom sa rezultatom 460cm, a bronzanu medalju osvojio je u bacanju diska – 45,40

„Državno prvenstvo iskoristio sam da proverim trenutni nivo forme, spremam se za višeboj koji me očekuje u septembru u Francuskoj“ kazao je Šarčević.

Jedno od iznenađenja današnjeg prvenstva jeste pobeda Prvulović Nikole ŽEN u bacanju koplja -69,68m

„Uvek se potajno nadate da ćete na velikim takmičenjima biti najbolji i pobediti. Imao sam jaku konkurenciju, bacio sam najbolji rezultat sezone, imao i sreće i eto titula je otišla u moje ruke“ kazao je Prvulović.

Posle srebrne medalje na 100m, Darko Šarović pobedio je danas na 200m rezultatom 21,94 –

„Sasvim sam zadovoljan nastupom na državnom šampionatu. Očekuje me oporavak i onda ću početi da se spremam za sezonu u dvorani i pokušati da oborim državni rekord na 60m“.

Povezana vest:  BEOGRADSKI MARATON, Jubilarni Beogradski maraton šansa za olimpijsku normu

Kod seniorki drugu pobedu na ovom šampionatu osvojila je Tatjana Mitić ŽEN koja je sa 24,81trijumfovala na 200m.

U troskoku pobedio je član Rume Aleksandar Bundalo rezultatom 15,10m

„Drago mi je što sam uspeo da se oporavim od povrede koja me je mučila poslednjih meseci i što sam danas uzeo zlato“ jasan je bio Bundalo.

U skoku u vis trijumfovala je Zorana Bukvić članica FAP-a sa najboljim rezultatom u karijeri 176cm –

„ Drago mi je što sam na državnom prvenstvu postigla najbolji rezultat. Očekuje me nastup na finalu Kupa za juniore gde ću pokušati da ostvarim još bolji rezultat“ kazala je Zorana.

Miloš Marković , posle bronzane medalje u kugli pobedio je u bacanju diska sa rezultatom 51,62m

„Drago mi je što sam pobedio, ovo je bilo poslednje takmičenje u ovoj sezoni, malo ću da se odmorim i počnem pripreme za iduću godinu“ kazao je Marković.

Ana Subotić JIV posle jučerašnje pobede na 10000m najbolja je bila i danas i to u dve discipline na 3000m sa preprekama i 5000m. Ana je na 3000m prepreke pobedila sa rezultatom 10:37,86, a malo kasnije je pobedila i na 5000m u vremenu 17:22,53 –

„Veoma sam srećna što sam osvojila tri zlatne medalje. Videli smo da konkurencija na 5000m nije jaka tako da smo trener i ja odlučili da startujem i u ovoj disciplini, što se pokazalo kao odličan potez“ izjavila je trostruka šampionka države.

Povezana vest:  MALI ATLETIČARI SE TAKMIČILI NA VOJNOJ AKADEMIJI

Šampion Srbije u krosu Goran Miličič LEP šampion je Srbije na 3000m prepreke – 9:41,75

„Ovo je za mene bila najuspešnija sezona i veoma sam srećan zbog ove pobede“ izjavio je Miličić.

Pored Mile Andrić, Ane Subotić, Tatjane Miktić, Amele Terzić član Mladosti iz Užica Mirko Petrović jedan je od višestrukih šampiona ovog državnog prvenstva. Petrović je danas pobedio i na 5000m rezultatom 14:50,77.

Državna rekorderka u skoku dalj Ivana Španović očekivano je trijumfovala u ovoj disciplini sa rezultatom 6,39cm.

„Državno prvensto iskoristili smo kao jedan dobar skakački trening. U fokusu nije bila daljina već tehnički da izveden što pravilnije skok. Verujem da ću u potpunosti biti spremna za tri nedelje koliko je ostalo do nastupa na SP“ izjavila je Španović.

Članica Crvene zvezde Milena Draguljević pobedila je u bacanju kugle sa rezultatom 11,47m.

„Ovo je daleko od mog najboljeg rezultata, ali sam zadovoljna pobedom. Očekuje me nastup na Prvenstvu Balkana za ml.juniore gde se nadam medalji“ kazala je Draguljević.

U štafeti 4x400m kod seniorki pobedila je štafeta Novog Beograda –3:53,90;  dok su kod seniora pobedili članovi  OAK Beograd -3:25,66.