amela_terzic_atletikaOAK Beograd i opština Palilula organizatori Prvenstva Srbije u krosu

 

Povodom održavanja Prvenstva Srbije u krosu, danas je u prostorijama OFK Beograd održana konferencija za medije. Konferencija, a verujemo i šampionat biće upamćeni po lepom primeru saradnje lokalne samouprave i atletskog sporta. U Svečanoj sali OFK Beograda prisustvovali su predstavnici organizatora OAK Beograda, Novica Pantelić, zamenik predsednika opštine Palilula Ljubiša Đurović, ispred ASS generalni sekretar Slobodan Branković i tehnički delegat takmičenja Ozren Karamata. Konferenciju je otvorio dugogodišnji atletski trener OAK Beograda Novica Pantelić koji je sve prisutne upoznao sa detaljima oko organizacije krosa, koji će se u subotu 20.februara održati na sportskim terenima BSK Borča sa početkom u 11 časova.

-Tereni u Borči ispunjavaju sve uslove i imaju svu potrebnu infrastrukturu koja je neophodna za organizaciju sportskog događaja. Moram da naglasim da pored terena veliki značaj ima i blizina OŠ „Rade Drainac“ i posebno bi naglasio saradnju sa profesorom Smiljanićem koji ima odličan sluh u odabiru i prepoznavanju talenata. Zahvaljujući profesoru Smiljaniću koji je animirao veliki broj dece da se bave atletikom, imamo devet državnih prvaka u različitim kategorijama. Oko 70 tak atletičara OAK Beograda nastupiće u subotu, a svi osatli uzeće aktivno učešće u pripremi takmičenja. Nastupićemo i u pojedinačnoj, ali i ekipnoj konkurenciji sa ciljem da osvojimo prvo mesto. Verujem da će prošlogodišnja pobednica Marija Stambolić biti uspešna kao i prošle godine i doneti bodove klubu i u ekipnpom plasmanu – kazao je Pantelić.

Povezana vest:  Kolašinac pobedio u Atini

Predsednik Organizacionog odbora Ljubiša Đurović istakao je da je opština Palilula prepoznala potrebe da opština bude na usluzi sportu, značaj ulaganja u atletiku koja je nekomercijalni sport i da je na neki način obaveza države da ulaže u bazične sportove, jer to predstavlja ulaganje u zdravlje cele nacije.

-Verujem da će ovaj trio obezbediti maksimalne uslove za uspešnu realizaciju krosa, i da će svi učesnici trka u subotu postići zapažene rezultate.

Povezana vest:  Lavileniju zlato u skoku sa motkom

-Veoma mi je drago što prvo takmičenje u programu ASS organizuje OAK Beograd sa podrškom opštine Palilula. Ovo predstavlja pravi primer kako lokalne samouprave podržavaju i pomažu atletske klubove sa svojih opština. Nadam se da će se saradnja lokalnih samouprava i atletskih institucija proširiti i da će mnogo projekata biti realizovano baš na ovaj način. Zahvalio bi se sponzorima ASS koji stoje i iza ovog takmičenja, a to su generalni sponzor kompanija „Telekom Srbija“ i tehnički sponzor „Delta Sport Grup – istakao je generalni sekretar Slobodan Branković.

Predsednik Takmičarske komisije koji je i tehnički delagat ovog šampionata, Ozren Karamata naglasio je da je komisija ASS prihvatila terene BSK Borča kojI su predloženi od strane organizatora i napomenuo sledeće –

-Tereni ispunjavaju sve uslove za održavanje takmičenja ovog nivoa, takmičari će trčati u pravcu kazaljke na satu, i verujem da će u subotu učestvovati svi naši najbolji atletičari. Prilog u tome, ali nažalost ne i u prilog atletike ide i to što su Balkanska prvenstva i u dvorani i u krosu otkazana, te možemo očekivati učešće oko tri stotine takmičara. Nisam u situaciji da potvrdim startne liste u ovom trenutku, jer prijave za učešće još uvek traju. Ubeđen sam da će svi prošlogodišnji pobednici poput Ane Subotić, Mirka Petrovića, Amele Terzić, Marije Stambolić biti na stazi u subotu.

Povezana vest:  Dudaš sutra na operaciji, obećava uspeh sledeće godine

Na koneferenciji je bila prisutna i Marija Stambolić, prošlogodišnja pobednica u konkurenciji ml. juniorki koja očekuje da ponovi uspeh i osvoji prvo mesto.

-Nije baš da volim kroseve da trčim, moja omiljena disciplina je 800 metara, ali krosevi će mi poslužiti kao odlična priprema za nastupajuću sezonu na stazi. Spremam se za prve Olimpijske Igre mladih koji se održavaju u Singaporu i verujem da ću biti u potpunosti spremna za to takmičenje.