Mike RodgersPozitivan i Amerikanac Majk Rodžers

Nakon što je pre tri dana objavljeno da je na dopinškom testiranju pao jamajčanski atletičar Stiv Malings, treći najbrži sprinter sezone na stotinu metara, isto se dogodilo i Amerikancu Majku Rodžersu, najbržem iza Malingsa.

Rodžers (26) se pokazao pozitivnim na zasad nepoznatu supastancu pri nedavnom testiranju u Lignanu, kako je objasnio njegov agent, zbog neopreznog konzumiranja energetskog pića.

-Bio je u Italiji i u jednom je noćnom klubu naručio Red Bul. Nije primetio da piće koje je dobio nije te, već jedne druge marke. Isto je u sebi sadržavalo nedozvoljeno sredstvo. Jednostavno, Majk je pogrešio – rekao je Toni Kampbel.

Povezana vest:  Čehinja osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja

Pitanje je hoće li Rodžers sada moći nastupiti na Svetskom prvenstvu koje za dve sedmice počinje u južnokorejskom Daeguu. Trebao je da nastupi na sto metara i u američkoj štafeti na 4×100 metara. Moguće je da će biti kažnjen samo upozorenjem, ali moguća je i višemesečna suspenzija.

-Nadam se da ću biti saslušan pre Svetskog prvenstva – rekao je Rodžers, koji je ove godine na stotki otrčao lični rekord u trajanju od 9.85 sekundi.

Povezana vest:  Kolašinac: Razmišljam o kraju karijere

Ove sezone od njega su na svetskim listi brži samo Jamajčani Asafa Pauel (9.78 sekundi) i Stiv Malings (9.80), te sunarodnia mu Tajson Gej (9.79). Čak je i Usain Bolt sporiji.

Što se tiče 28-godišnjeg Malingsa, Jamajčanin će nalaz svog B-uzorka saznati u utorak. Bude li pozitivan, sledi mu doživotna suspenzija s obzirom na činjenicu da je već odradio dvogodišnju pauzu od 2004. do 2006. godine.

Povezana vest:  Tajson Gej impresivno na 100 metara - 9,75 sekundi

Pripreme za Daegu obojici remeti činjenica da se konačne liste prijava Svetskoj atletskoj federaciji trebaju dostaviti tokom sutrašnjeg (ponedeljak) dana.