atletika_aerodrom_dolazak

SP DAEGU 2011

Srpski atletičari doputovali sa SP

 

Srpska reprezentacija doputovala je u uvtorak uveče sa svetskog prvenstva iz Daegua.

Osmog dana takmičenja, u subotu, nastupio je Nenad Filipović, u disciplini 50km hodanje. Nenad je diskvalifikovan na distanci između 15. i 20. kilometra, stoga ostaje žal što nije završio trku. Svakako, nakon četiri finala (Kolašinac, Topić, Dudaš i Tomašević) i odličnim plasmanima reprezentativaca,  svetsko prvenstvo u Daeguu zapamtiće se kao jedan od većih uspeha srpske atletike.

Povezana vest:  Bubka: Atletika ostaje glavni sport na Olimpijskim igrama

Podsećanja radi Asmir Kolašinac je nastupio u finalu bacanja kugle. Asmir je ostvario rezultat 19,84m u prvom hicu kojim je zauzeo 11. mesto. U drugom je prestupio, a u trećem je bacio 19,77m. Biljana Topić je zauzela 10. mesto na svetu rezultatom 14,03 m.

Emir Bekrić je u polufinalnoj trci na 400m prepone ostvario rezultat 49,94s što nažalost nije bilo dovoljno za finale u ovoj disciplini. U izuzetno jakoj konkurenciji, Emir je zauzeo 19. mesto u ukupnom plasmanu. Obzirom da je Emir od ovog leta vlasnik i novog državnog rekorda na 400m prepone, polufinale na Svetskom prvenstvu u Daeguu dobar je znak da je pred ovim mladim momkom blistava atletska karijera.

Povezana vest:  Usain Bolt: Biću spreman za Svetsko prvenstvo