Yohan-Blake

Svetski prvak Blejk pobedio na 100 metara u Cirihu

 

Svetski prvak u trčanju na 100 metara Jamajčanin Johan Blejk trijumfovao je večeras na mitingu Dijamantske lige u Cirihu, u prvoj trci nakon što je 28. avgusta osvojio zlatnu medalju na šampionatu u Daeguu. Blejk je večeras istrčao 100 metara za 9,82 sekundi, što je njegov lični rekord.

Povezana vest:  Najveći maratoni strožiji u borbi protiv dopinga

Taj sprinter je na prvenstvu sveta trijumfovao sa 9,92 sekundi, nakon što je branilac titule i svetski rekorder, njegov sunarodnik Jusein Bolt, diskvalifikovan zbog pogrešnog starta.

-Istrčao sam perfektnu trku. Moja budućnost izgleda dobro i već se radujem Olimpijskim igrama sledeće godine u Londonu. Ja ne razmišljam o svetskom rekordu, već samo želim da osvajam medalje – izjavio je Blejk.

Povezana vest:  Kou razgovarao sa predsednikom Atletskog saveza Rusije o dopingu

Drugo i treće mesto u Cirihu su osvojili Jamajčanin Asafa Pauel i Amerikanac Volter Diks rezultatima 9,95, odnosno 10,04 sekundi. U trci na 400 metara Kirani Džejms iz Grenade ponovio je uspeh iz Daegua i ponovo pobedio Amerikanca Lešona Merita postigavši rezultat od 44,36 sekundi. Svetski rekorder na 110 metara prepone, Kubanac Dejron Robles, pobedio je u vremenu 13,01, dok je Australijanka Sali Pirson ubedljivo trijumfovala na 100 metara prepone rezultatom 12,52.

Povezana vest:  Španović trijumfovala u skoku u dalj u Cirihu