mirko petrovicAmela i Mirko državni šampioni u krosu

 

Na sportskim terenima BSK Borča danas je održano Prvenstvo Srbije u krosu, u organizaciji OAK Beograda i beogradske opštine Palilula. Ovo 84. izdanje državnog krosa obeležile su pobede Amele Terzić i Mirka Petrovića u seniorskim kategorijama, i OAK Beograda u ekipnoj konkurenciji, kao i teška staza i hladno vreme. Učestvovalo je preko 280 takmičara iz 46. atletskih klubova iz cele Srbije. Zlatna Amela Terzić 4000 metara prešla je u vremenu 14 minuta i 19 sekudni, srebro je pripalo Radmili Josipović iz AK“Sloboda“ iz Čačka 16:04, dok je treće mesto zauzela Dunja Nenadić iz OAK Beograda 18:18.

Povezana vest:  DIJAMANTSKA LIGA LOZANA, Bolt kao nov

Naš najuspešniji senior Mirko Petrović 10 000 metara pretrčao je za 32 minute i 29 sekundni. Drugoplasirani je na cilj stigao atletičar Kosova Polja Velimir Bojović 32:49, a bronzanu medalju osvojio je Darko Živanović iz AK Radnički iz Kragujevca.

Za svaku pohvalu bili su atletičari Novog Pazara, učenici Rifata Zilkića koji su osvojili čak 5 prvih mesta.  Prvenstvo nije moglo lepše da počne za organizatore, već u prvoj trci na programu pobedila je članica OAK Beograda Marija Stambolić. Marija je ispunila obećanje koje je dala na konferenciji za medije i ostvarila svoju drugu pobedu u konkurenciji ml.juniorki na državnom šampionatu u krosu.