zenska_trka_start_2010

Ženska trka u subotu na Adi Ciganliji

 

Ženska trka u subotu na Adi Ciganliji je promocija atletike i prilika da se učesnice rekreiraju, zabave i skrenu pažnju na važnost zdravog načina života, ocenili su danas organizatori te manifestacije.

-Promocija atletike je promocija zdravog disanja, zdravog srca i zdravlja, što je posebno važno kada imamo sve više gojazne dece i žena – rekla je na konferenciji za novinare glumica i promoter trke Tanja Bošković.

Povezana vest:  Oboren rekord Brankovića na 400m, star 25 godina

Trka će se 12. godinu za redom održati na Adi Ciganliji, a Beograd će se pridružiti Parizu, Londonu, Beču i drugim gradovima gde se „najlepša trka“ održava sa velikim brojem učesnica.

-Beogradskim maratonom, Trkom kroz istoriju i Dečijim maratonom prepoznato je da je atletika nudi više od vrhunskog sporta, a sada će i kroz Žensku trku dame imati priliku da taj dan budu najvažnije – rekao je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Povezana vest:  Japanskim maratoncima "crveno svetlo" zbog bezbednosti

Prošle godine na trci je pobedila Olivera Jevtić, a njena mlađa koleginica Amela Terzić bila je treća. Amela Terzić je dvostruka osvajačica zlata sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za juniore i šampionka Evrope u krosu.

-Iako ovo nije moja disciplina trudiću se da istrčim što bolje i iskoristim priliku da se pripremim za takmičenja koja me očekuju – kazala je Terzićeva, koja je ove godine i promoterka trke.

Povezana vest:  Kolašinac: Za sada sve ide po planu

Trka počinje u subotu u 12.00, a učesnice će imati priliku da pretrče ili prošetaju stazom dugom 7.700 metara i učestvuju u zabavnom programu.