atletska_staza 

London domaćin Svetskog prvenstva u atletici 2017.
 
Svetsko prvenstvo u atletici 2017. godine održaće se u Londonu, odlučio je danas Savet Svetske atletske federacije (IAAF).
London je dobio 16 glasova u Savetu dok je njegov protiv kandidat glavni grad Katara, Doha dobila 10.
Predsednik IAAF Lamine Diak posle saopštenja o pobedniku ocenio je da su oba grada bila u potpunosti spremna za događaj i da su oba zašlužila organizaciju.
-Ovo je dobro. Ni u jednom trenutku nisam bio zabrinut zbog odluke. Rekao sam: Ko god da bude pobednik, zaslužio je organizaciju.
Prevaga u broju glasova u korist glavnog grada Velike Britanije verovatno dolazi zbog boljih klimatskih uslova za takmičenje i veće tradicije ‘kraljice sportova’, u Londonu u odnosu na Dohu, ocenjuje Asošijeted pres.
Katar će biti domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. a za to takmičenje organizatori su najavili modernu tehnologiju na stadionima koja će omogućiti igračima i publici da uživaju u turniru i pored vrelih letnjih temperatura u maloj zemlji Arabijskog poluostrva.
Odluka o domaćinu Svetskog prvenstva imaće i veliku uticaj na Olimpijski stadion u Londonu čija namena posle Igara je bila pod znakom pitanja.
Povezana vest:  Posebne emocije pred takmičenje u Birmingemu