olivera_jevtic_atletika

Olivera Jevtić u nedelju na EP u krosu u Velenju

 

Najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić učestvvaće na prvenstvu Evrope u krosu koje se održava u nedelju 11. decembra u Velenju. Iako još uvek umorna od maratona u Torinu na kojem je u novembru ispunila olimpijsku A normu za London., naša rekorderka kaže da se raduje prvenstvu u Velenju i povratku “svojoj prvoj atletskoj ljubavi-krosu”.

Povezana vest:  Bolt još nije odlučio gde će završiti karijeru

-Znam da sam daleko od takmičarske forme, jer još uvek „osećam asfalt “ u nogama iz Torina, ali hoću da testiram konkurenciju. Došlo je do smene generacija u evropskoj atletici, pa, iako sam ih sve uglavnom ispratila, želim da vidim kakva je trenutna situacija – kaže Olivera Jevtić.

Trener Slavko Kuzmanović ističe da je kros takmičenje u Velenju za našu najbolju atletičarku, koja ima pet medalja sa krosa i 11 evropskih odličja, samo jedna priprema pred prvenstvo Evrope u Helsinkiju naredne godine.

Povezana vest:  OI 2016, Srpski hodači skromno idu na nove lične rekorde

-Olivera je u Velenju 1999.godine bila treća u konkurenciji seniorki. Sada u Sloveniju putuje kao najbolja trkačica decenije u krosu – kaže Kuzmanović.

Kuzmanović ističe i da su atletičari grada Užica osvojili 16 evropskih medalja i da je taj rezultat bio jedan od odlučujućih da Beograd dobije organizaciju Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine. Na krosu u Velenju, pored Olivere Jevtić, nastupiće još jedan član AK “Mladost” Bogdan Pantić u konkurenciji mlađih juniora, kome će ovo biti prvo veliko takmičenje.

Povezana vest:  U susret Belom krosu