maraton_most

Srpski olimpijci promoteri 25. Beogradskog maratona

 

Srpski sportisti, učesnici Olimpijskih igara u Londonu, biće promoteri jubilarnog 25. Beogradskog maratona, koji će se održati 22. aprila. Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da je to sjajan potez, na koji su se odlučili u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije.

-Svi domaći sportisti koji su izborili plasman na OI u Londonu, trenutno njih 56, promovisaće 25. maraton – istakao je Nikolić na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Povezana vest:  Stiven Kiprotič pobednik maratona, Darko Živanović odustao na 34. kilometru maratona

On je dodao da je moto ovogodišnjeg maratona „Možemo svi“ i da će se po tradiciji sastojati iz tri događaja- Trke zadovljstva, polumaratona i maratona.

-Maraton je vrhunski sportski događaj, koji pored svega doprinosi i razvoju i promociji grada. Da li će učesnici trčati ili hodati zavisi od kondicije i trenutnog raspoloženja. Svi možemo da učestvujemo i pomognemo na drugi način, jer će biti organizovane brojne akcije – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Sjajan početak sezone Amele Terzić, blizu norme za SP u Londonu

Gradski sekretar za sport Aca Kovačević rekao je da je Beogradski maraton jedna od najvećih manifestacija u prestonici.

-Grad će učiniti sve što je potrebno da se učesnici i gosti maratona osećaju prijatno i da na kraju, kao svaki put, dobijemo pohvale za odličnu organizaciju – rekao je Kovačević.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Slobodan Banković istakao je kao dodatni značaj predstojećeg marataona to što će istovremeno biti održane dve trke – prvenstvo Balkana i Srbije u maratonu.

Povezana vest:  Terzićeva obranila titulu na Belom krosu

-Izlišno je govoriti koliko Beogradski maraton znači za srpsku atletiku. Atletika generalno ima loš status u javnosti i šteta je što se o maratonu ne govori i tokom godine, a ne samo nekoliko nedelja pre početka. Savez će uvek biti uz maraton – rekao je Branković.

Zadovoljstvo zbog učesća izrazila je i Vesna Savić Ðukić iz UNICEF-a, tradicionalnog partnera Beogradskog maratona.