David_Rudisha

Rudiša: Idem u London po zlato
 
Svetski rekorder i šampion u disciplini 800 metara, kenijski atletičar David Rudiša rekao je danas da je ponosan na svoje uspehe, ali da su Olimpijske igre veliki izazov i da će putovati u London da bi osvojio zlatnu medalju.
-Biti svetski šampion i svetski rekorder je velika stvar, ali nedostaje mi najveća titula, Olimpijska. Ovo je važna godina. Svakom atletičaru je san da se pojavi i pobedi na OI. U dobroj sam formi, ne idem u London da izgubim nego da osvojim titulu – rekao je Rudiša u intervjuu za agenciju Asošijeted pres.
On će pripreme za London početi na mitingu Dijamantske lige u Kataru, i smatra da će mu biti potrebne još tri trke da bi bio spreman za London.
-Znam da ljudi očekuju puno od mene zbog moje reputacije. Biću pod velikim pritiskom. Teško je pobediti u svakoj trci, ali želim da donesem olimpijsku medalju kući – rekao je kenijski atletičar.
Njegov otac Daniel osvojio je na Igrama u Meksiku 1968. srebro u štafeti 4 puta 400 metara i Rudiša se nada da bi mogao da obraduje porodicu drugom medaljom sa OI.
Kenijski trkač takođe razmišlja da osim na 800 metara nastupi i u disciplini u kojoj je njegov otac osvojio srebro.
-Mislim da je pravi trenutak za to i da sam sposoban da istrčim i tu trku – kazao je svestki rekorder.
On se još nije obezbedio plasman na Igre u Londonu budući da čak 18 njegovih zmeljaka ispunjava normu pa će na državnom prvenstvu biti određena dvojica najboljih koji će se takmičiti.
-U Keniji je to vrlo teško. Nema garancija i ne mogu se osloniti na odluku saveza – rekao je on.
Ukoliko se ne nađe među prvoplasiranim atletičarima, velika je verovatnoća da će ga Atletski savez Kenije ipak, kao svetskog rekordera, prijaviti za takmičenje.

 

Povezana vest:  Maratonski plamen stigao u Beograd