haile_gebrselassie

Gebreselasije odustao od Olimpijskih igara

 

Bivši svetski rekorder u maratonu Etiopljanin Hajle Gebreselasije neće usčestvovati na predsotojećim Olimpijskim igrama u Londonu, preneli su danas britanski mediji. Gabreselasije nije uspeo da izbori mesto u nacionalnom timu, pošto u ovom trenutku čak 18 takmičara iz Etiopije ima bolji rezultat od njega.

-Mnogi u Etiopiji trče 2:04, a Gabreselasije tu ne može da im parira i sa žaljenjem je odustao od Olimpijskih igara – rekao je njegov menadžer Jos Hermans.

Povezana vest:  Terzić: Novim sistemom rada do boljih rezultata

Dvostruki olimpijski šampion na 10.000 metara rekao je da će narednog meseca u Holandiji poslednji put u karijeri učestvovati na zvaničnoj trci u toj deonici.

-Iako neću učestvovati na OI i dalje uživam u karijeri i radujem se trci u Mančesteru u maju. Kod mene se ništa nije promenilo, samo što sam sad sporiji – rekao je Gabreselasije.

Povezana vest:  Gazeta delo Sport: Bolt ispred Đokovića, Mesija i Karija

Po mnogima najbolji dugoprugaš svih vremena prošlog vikenda pobedio je Britanku Polu Redklif u revijalnoj trci polumaratona u Beču.  Gebrselasije je stazu od 21,1 kilometar pretrčao za jedan sat i 52 sekunde, prestigavši na 15. kilometru Redklifovu, koja je startovala sedam minuta i 52 sekunde ranije, što je razlika između njihovih ličnih rekorda u polumaratonu.

Povezana vest:  Bolt nepovređen u saobraćajnoj nezgodi