maraton_most_2

25. BEOGRADSKI MARATON

Nikolić: Očekujemo više od 20.000 učesnika na maratonu

 

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izjavio je danas da očekuje više od 20.000 učesnika na 25. atletskom spektaklu u glavnom gradu Srbije.

-Do danas smo dobili oko 1.500 prijava za maraton i polumaraton, a kao i uvek, najviše učesnika biće u Trci zadovoljstva. Verujemo da ćemo u nedelju okupiti više od 20.000 takmičara – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda.

Povezana vest:  Dudaš na 13. mestu posle prve discipline u desetoboju

On je naveo da će ove godine prvi put takmičari imati elektronske čitače, na kojima će moći da vide sopstveno prolazno vreme. Nikolić je naveo i su organizatori angažovali nekoliko „pejsmejkera“, koji će motivisati ostale takmičare da postignu što bolje vreme.

Gradski sekretar za sport Aca Kovačević rekao je da je zadovoljan što pripreme idu prema utvrđenom rasporedu.

-Pripreme za najveći sportski događaj u Beogradu idu svojim tokom. Svi su odradili svoj deo posla na pravi način, verujem da će Beograđani uživati u nedelju i da će doći u rekordnom broju – naveo je Kovačević.

Povezana vest:  Dominacija Adriane Vilagoš i naših višasica

Organizatori su predvideli novčane nagrade u slučaju eventualnih obaranja rekorda.

-Za obaranje svetskog rekorda predviđena je nagrada od 50.000 evra. Upola manju svotu dobiće novi evropski rekorder. Obaranje državnog rekorda vredi 10.000 evra, a obaranje rekorda staze vrednovali smo sa 5.000 evra – kazala je Nataša Ðurđević iz kompanije Delta đenerali koja je obezbedila nagradni fond.

Povezana vest:  Vedran Samac ispunio normu za EP u Berlinu

Grad Beograd privodi kraju pripreme za maratonsku trku, a sklopu toga iz Parking servisa pozvali su Beograđane da iz bezbednosnih raloga svoje automobile uklone sa trase trke do subote u 20 časova, jer će u protivnom, „pauk“ odneti njihovo vozilo. Beogradski maraton startuje u nedelju 22. aprila u 10 sati.