Promocija postanske marke

Pošta Srbije izdala marku povodom 25. beogradskog maratona 
 
Na prigodnoj svečanosti u Poštanskom muzeju u Beogradu puštena je u opticaj poštanska marka izdata povodom 25. godišnjice Beogradskog maratona. Drugi put Pošta Srbije nagradila je najveću gradsku sportsku manifestaciju prigodnom markom. Prva marka izdata je povodom 10. beogradskog maratona, podsetio je prisutne Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, dodajući da je tada promoter ove priredbe bio legendarni skakač s motkom Sergej Bubka, a da su sada promoteri jubilarnog maratona članovi olimpijskog tima Srbije za London, a njih je zasad 80!
Skupu je prisustvovao i jedan bivši reprezentativac u skoku motkom – predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, koji je u ime atletike zahvalio Pošti Srbije na podršci.
– Zahvalan sam Pošti Srbije i gospodinu Goranu Ćiriću na pomoći koju pruža sportu, a posebno atletici. To potvrđuje i ova marka izdata povodom Beogradskog maratona, koji može da posluži kao primer dobre organizacije i zahvalan sam Dejanu Nikoliću i njegovom timu što i u ovako teškom vremenu uspeva da organizuje Beogradski maraton – rekao je predsednik ASS.
Puštanju u opticaj marke čiji je autor akademski slikar Radomir Bojanić prisustvovao je i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, koji je zajedno sa Nikolom Stojićem na Olimpijskim igrama u Sidneju zauzeo peto mesto u dvojcu bez kormilara.
– Maraton je simbol olimpizma i to je razlog što je naš olimpijski tim koji se priprema za Igre u Londonu, promoter 25. beogradskog maratona. U njemu je i troje maratonaca. Čestitam svim učesnicima u ovom projektu koji doprinosi obeležavanju i čuvanju tradicije, što se u Srbiji baš i ne radi, a svim sportistima koji će u nedelju trčati na Beogradskom maratonu želim puno sreće – rekao je Đorđe Višacki.
Na kraju gostima se obratio i domaćin skupa Goran Ćirić, generalni direktor Pošte Srbije.
– Pošta Srbije poštuje i čuva tradiciju, poštuje 172 generacije poštara koji su stvarali ovaj sistem, ali i druge važne datume iz naše i svetske istorije. Svi znamo da je posle Maratonske bitke Filipides, prvi poštar, prvi glasonoša sa Maratonskog polja trčeći doneo u Atinu vest o pobedi nad Persijancima i umro i on je poslužio kao inspiracija za izradu marke povodom 25. beogradskog maratona, događaja koji je izuzetno vrednovan ne samo u Beogradu i Srbiji već i u celom svetu. čestitamo organizatorima i ovom markom priključujemo se obeležavanju jubileja, uz želju da u olimpijskoj godini poštanskim markama obeležimo što više uspeha naših sportista – rekao je Goran Ćirić.

 

Povezana vest:  Kostas Kenderis i Katarina Tanu proglašeni krivim