Sarcevic NS viseboj 2012

Igor Šarčević juri vizu za London
 
Na Prvenstvu Srbije je ispunio normu za Evropsko prvenstvo. U Helsinki putuje sa novim, višim ciljem, plasman na Olimpijske igre u London. Pored njega na EP učestvije još 12 naših atletičara. Ukoliko se plasira na OI biće mu to drugo učešće na olimpijadi, jer je 2010. u Vankuveru bio član naše posade u bobu četvorosedu.
Srpski desetobojac Igor Šarčević rekao je da mu je glavni cilj da se plasira na Olimpijske igre u Londonu, a da će prvu priliku za to imati na Evropskom prevenstvu u Helsinkuju za koje je ispunio normu na proteklom Prvenstvu Srbije.
-Očekivao sam ispunjenje norme za EP u Helsinkiju, a tamo se iskreno nadam ulasku u prvih 5, jer verujem da mi je tu mesto. Naravno da mi je cilj A norma za OI u Londonu i to je sasvim realno da ostvarim – kazao je Šarčević.
On je na danas završenom Prvenstvu Srbije u višeboju ispunio normu za EP koje će se od 27. maja do 1. juna održati u glavnom gradu Finske. U Helsinkiju će se uz njega naći još 12 srpskih atletičara.
Šarčević je već nastupao na OI, ali na zimskoj smotri sportista, kada je 2010. učestvovao u četvročlanoj posadi boba Srbije u kanadskom Vankuveru.

 

Povezana vest:  Promoteri Beogradskog maratona