kcr_drugarstvo

Prva trka sa preprekama u Srbiji – Košutnjak Challenge Race
 
U subotu 19. maja sa početkom u 12 časova ispred Pionirskog grada na Košutnjaku startovaće prva izazov trka sa preprekama u Srbiji, Košutnjak Challenge Race. Ova kros trka po Košutnjaku duga je 5 km, a na stazi će na svakom kilometru postojati prepreke koje će učesnici morati da savladaju kako bi završili trku.
Košutnjak Challenge Race je prilagođen rekreativcima, a zamišljen kao događaj za sve koji bi da osete malo zdravog adrenalina i provedu vikend u prirodi sa aktivnim i pozitivnim ljudima. Trku će posetiti i veliki broj posmatrača i navijača koji će bodriti 300 najhrabrijih momaka i devojaka koji će dobiti medalju za uspešan završetak trke.
Tatjana Vehovec (46) iz Novog Sada, jedna od najstarijih učesnica trke, koja je zbog ozbiljnih zdravstvenih tegoba počela da trči pre četiri meseca, kaže: „Tačno pre godinu dana, kada me je muž sa preporukom lekara da se više krećem, odvukao na silu da šetam, ja sam nakon deset metara uzbrdice zastala, savila se i nemoćno položila ruke na kolena, pokušavajući da dođem do daha. Tu istu stazu, pa još 500 puta toliko, danas sam pretrčala! Zato što sledeće nedelje to radim i službeno, prvi put u životu na jednoj trci. I zato što su organizatori pomislili da sam ja dobar uzor za sve žene koje rade sedeći posao, malo se kreću i misle da su svoje završile i da se više ništa ne može promeniti.“
Želja organizatora je da Košutnjak Challenge Race bude motivacija za mnoge da počnu i nastave sa redovnim sportskim aktivnostima, posebno trčanjem kao najjednostavnijim načinom da se živi aktivno.
Trku organizuju Klub uličnih trkača Trčanje.rs i Skvoš klub Squash Land u saradnji sa brojnim partnerima i sponzorima. Na trku se možete prijaviti do petka 18. maja na adresi http://www.trcanje.rs/kosutnjak/

 

Povezana vest:  EP HELSINKI, Kolašinac u finalu EP, neuspeh Španovićeve