atletika_noge

Raović „uhvatio“ normu za juniorsko prvenstvo sveta
 
Atletičar pribojskog FAP-a Miloš Raović danas je u Novom Sadu u trci na 400 metara na prvenstvu Srbije za seniore, rezultatom 47,82 ostvario normu za juniorski šampionat sveta koji će se ovog leta održati u Barseloni.
Raović je u pomenutoj trci zauzeo drugo mesto iza člana beogradskog Partizana, Emira Bekrića, koji je ostvario lični rekord (46,91 sekunda).
Bekrić se, po sopstvenom priznanju, nije ozbiljno pripremao za ovu disciplinu, već mu je trka poslužila kao priprema za sutrašnju trku na 400 metara sa preponama, što je njegova glavna disciplina u kojoj ima i B olimpijsku normu.
U trci na 100 metara, od koje se mnogo očekivalo pobedio je Darko Šarović sa rezultatom od 10 sekundi i 49 stotinki, ali zbog vetra koji mu je nedozvoljenom brzinom (2,4 metra u sekundi) duvao u leđa, taj rekord mu neće biti priznat.
Drugo mesto u najbržoj disciplini pripalo je Milošu Saviću, a treće Milanu Ristiću.
Zapažen rezultat prvog dana takmičenja ostvario je još jedan olimpijac, Asmir Kolašinac koji je u drugoj seriji bacio kuglu na daljinu od 20,48 metara, što je za tri centimetra kraće od hica kojim je obezbedio A olimpijsku normu.
Na Pojedinačnom prvenstvu Srbije u atletici za seniore koje se danas i sutra održava u Novom Sadu na stadionu „Karađorđe“ nastupa oko 400 atletičara iz skoro svih klubova u zemlji, a atletičari odmeravaju snage u 40 disciplina.

 

Povezana vest:  Atletika u osnovnim školama