telekom_i_ass

Telekom Srbija i ASS zajedno još godinu dana

 

Atletski savez Srbije (ASS) i kompanija Telekom Srbija potpisali su danas novi, treći po redu, jednogodišnji ugovor o saradnji. Predsednik ASS Veselin Jevrosimović rekao je da je ova saradnja pravi primer kako bi velike kompanije trebalo da pomažu sportove, pogotovo one koji su manje komercijalni.

-Naš cilj nije samo ulaganje u profesionalnu atletiku, već i promocija zdravog načina života. Nikad do sada nismo imali ovako masovnu atletsku reprezentaciju na Olimpijskim igrama, trenutno nas je 14, a očekujem 16 takmičara – rekao je Jevrosimović.

Povezana vest:  Španović u Portugaliji do ličnog rekorda u troskoku

Generalni direktor Telekoma Branko Radujko rekao je da su srpski atletičari zaslužili veliku pažnju javnosti i medija, jer je u pitanju kraljica sportova.

-Nadam se da je ovo dobar znak pred Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre. Verujemo u dobre rezultate, čak i neka finala na Olimpijskim igrama – istakao je Radujko.

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković, nekadašnji olimpijac, rekao je da su rezultati srpskih atletičara u olimpijskoj godini izuzetni i dodao da je pored Londona predstojeće EP u Helsinkiju veoma važno.

Povezana vest:  Ženska trka u subotu na Adi Ciganliji

-Ne želimo da obećavamo medalje, ali verujemo da svi mogu da se bore za visok plasman, bez obzira što u Srbiji imaju gotovo tragične uslove za rad. Ovogodišnji rezultati su zbog toga naučna fantastika – rekao je Branković.

On je istakao da Savez ne želi da stvara pritisak reprezentativcima pričama o finalima i dobrim rezultatima.

Povezana vest:  Dudaš zbog povrede odustao u desetoboju u Kladnu

-Svako olimpijsko finale u atletici ravno je zlatnoj medalji u bilo kom ekipnom sportu. Ogromna je konkurencija i već ove olimpijske norme su značajan rezultat.

Evropsko prvenstvo u helsinkuju održaće se od 27. juna do 2. jula, dok su Olimpijske igre u Londonu na programu od 27. jula do 12. avgusta.