emir_bekric

EP HELSINKI 2012

Srbija sa 11 takmičara na prvenstvu Evrope u Helsinkiju

 

Šampionat Evrope u atletici, 21. po redu, na kojem će Srbija imati 11 predstavnika počinje sutra na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju. Zbog činjenice da se prvenstvo Starog kontinenta održava iste godine kada i Olimpijske igre program u Finskoj biće skraćen, pa neće biti održana takmičenja u hodanju i maratonu, zbog čega srpski tim ima šest članova manje.

Povezana vest:  Kolašinac: Očekujem dobar rezultat na OI

Sutra prvog dana šampionata na borilišta će osam srpskih reprezentativaca – Tatjana Jelača u bacanju koplja, Ivana Španović u skoku udalj, Emir Bekrić na 400 metara prepone, povratnik Dragutin Topić u skoku uvis, kuglaši Asmir Kolašinac i Božidar Antunović, dok nadmetanje u desetoboju počinju državni rekorder Mihail Dudaš i Igor Šarčević.

Ako se plasira u finale skoka u dalj nacionalna rekorderka Ivana Španović će već u četvrtak ponovo na skakalište, dok Bekrića posle sutrašnjih kvalifikacija u četvrtak očekuje polufinale. Finalna trka na programu je u petak, baš kao i borba za medalje u skoku uvis, bacanju kugle i bacanju koplja.

Povezana vest:  Španovićeva i Bekrić najbolji atletičari u 2013. godini

U subotu takmičenje počinje troje srpskih reprezentativaca – Dragana Tomašević u bacanju diska, odnosno Goran Nava i Marina Munćan na 1.500 metara. Šampionat Evrope održava se od 27. juna do 1. jula.