EMIR OSTRAVA

Bekrić: Ovo je veliki dan za srpsku atletiku
 
Vicešampion Evrope u disciplini 400 metara sa preponama Emir Bekrić izjavio je večeras da njegov i uspeh bacača kugle Asmira Kolašinca na prvenstvu u Helsinkiju predstavlja veliki dan za srpsku atletiku.
Srebrni Bekrić i bronzani Kolašinac osvojili su medalje za Srbiju kao samostalnu državu prvi put posle 2006. godine kada je Olivera Jevtić u Geteborgu bila druga u maratonu.
-Cilj je bio da pobedim sebe. Prosto sam se bacio na desetu preponu i to mi je donelo medalju. Ovo je veliki dan za našu atletiku i radostan sam što sam deo toga – rekao je Bekrić, koji je finalnu trku istrčao u vremenu 49.49 sekundi.
Kolašinac je do bronze stigao hicem od 20.36 metara, a prema očekivanjima prva dva mesta pripala su Davidu Štorlu iz Nemačke (21.58) i Rutgeru Smit iz Holandije (20.55).
-Dva puta sam bacao preko 20 metara i zaslužio sam medalju. U Londonu ću biti još spremniji – poručio je Kolašinac.
Od ostalih srpskih atletičara učestvovala je Tatjana Jelača, koja je u bacanju koplja osvojila sedmo mesto i ostvarila rekord sezone od 57,58 metara.
-Bila sam zadovoljna i kada sam ušla u finale. Mogu reći da je moglo i bolje, ali stvarno sam zadovoljna i ovim – rekla je Jelača.

 

Povezana vest:  Srbiju će u Dohi predstavljati tri atletičara