usein_bolt_trka

Blejk brži od Bolta u Kingstonu

 

Svetski šampion u atletici Johan Blejk pobedio je Juseina Bolta u trci na 100 metara na prvenstvu Jamajke, koje je rano jutros održano u Kingstonu. Blejk je do trijumfa došao ličnim rekordom od 9.75 sekundi, sa 11 stotinki prednosti u odnosu na Bolta, dok je treći kroz cilj prošao bivši svetski rekorder Asafa Pauel (9.88).

Povezana vest:  Grad Beograd: ASB organizator ovogodišnjeg maratona

Tim rezultatom, Blejk je postao četvrti najbrži atletičar na svetu, iza Bolta (9.58), Amerikanca Tajsona Geja (9.69) i Pauela (9.72).

-Nije bilo nikakvog pritiska, sve je u savršenom redu, zaista sam srećan. Sada sam nacionalni šampion Jamajke i sa tom titulom idem u London – rekao je Blejk.

Na takmičenju koje je ujedno predstavljalo i kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu, Blejk i Bolt sreli su se prvi put od Svetskog prvenstva prošle godine kada je Blejk postao šampion posle Boltove diskvalifikacije.

Povezana vest:  Bibić drugi u Norveškoj uz državni rekord na 3000m

-Mislim da sam bio odličan u prvih 60 metara, ali ne toliko dobar u finišu. Ipak, mislim da nema razloga za zabrinutost, bio je to jedan od onih dana – rekao je posle trke Bolt.