usein_bolt_112 

Džonson: Bolt može da trči ispod 9,5 sekundi
 
Legendarni američki atletičar Majkl Džonson rekao je danas da Jamajčanin Jusein Bolt može da obori svetski rekord u trci na 100 metara i da je i dalje favorit za osvajanje tri medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.
Bivši olimpijski pobednik u trkama na 200 i 400 metara veruje da Bolt može da trči brže ukoliko poboljša tehniku.
-Bolt može da obori svetski rekored ponovo, u stanju je da trči ispod 9,5 sekundi. Ukoliko bude fokusiran i posvećen ispravljanu tehničkih detalja može i do 9,4 sekunde. Analizirali smo njegov stil i u poređenju sa Tajsonom Gejom ili Asafom Pauelom, Bolt nije čist sprinter i trči veoma sirovo – rekao je Džonson, a preneo sajt Laureus.com.
Džonson smatra da je trenutno najbrži čovek na planeti najbliži zlatu u disciplini 100 metara, iako ga je Johan Blejk prošle nedelje pobedio u Kingstonu.
-Blejk je pokazao da je u stanju da pobedi kada Bolt nije najspreminiji. Međutim, Bolt može da uradi šta god poželi. On ima tu vrstu talenta i želi da osvoji tri zlatne medalje ponovo. Toliko je bolji od protivnika, da ako bude imao dobar start, ostali nemaju nikakve šanse, ma koliko se trudili i davali maksimum – rekao je Džonson.
On je dodao da će pored Blejka, Boltu najveći konkurenti u Londonu biti američki sprinteri Tajson Gej, Volter Diks i Džastin Getlin, kao i Francuz Kristof Lemetr i Ričard Tomson sa Trinidada i Tobaga.
Bolt je pre četiri godina na Igrama u Pekingu osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4×100.

 

Povezana vest:  Galina Čistjakova ponovo u Beogradu