Maurice Greene

Moris Grin: Blejk će pobiediti Bolta na stotki
 
Johan Blejk je, a ne Jusein Bolt, najveći kandidat za osvajanje medalje u jednom od najuzbudljivijih događaja na Olimpijskim igrama, atletskom sprintu na 100 metara.
-Čeka nas sjajna trka, daleko izjednačenija no što je bila u Pekingu pre četiri godine – prognozirao je za španski sportski list AS 38-godišnji Amerikanac Moris Grin, osvajač zlatne medalje na Igrama u Sidneju pre 12 godina i još uvek vlasnik šestog najbržeg rezultata (9.79) na stometarskoj atletskoj deonici.
-Ipak, o zlatu bi trebala odlučivati dva najbrža čoveka današnjice: Jusain Bolt i Johan Blejk. Ako me pitate ko je od dvojice Jamajčana bolji, ja bih se kladio na Blejka. Ove je sezone pokazao da je brži od Bolta. Pojedio ga je direktnom dvoboju.
-Znate, rezultati vam, kad je u pitanju stometarski sprint, retko lažu. Blejk je zato u boljoj formi za ove Igre. Jusein u Londonu nije onaj iz Pekinga – zaključio je Eurosportov stručni komentator.
Blejk je u London stigao s najboljim vremenom sezone na stotinu metara (9.75). Ima i šesti najbolji rezultat (9.84). Bolt ima drugi najbrži rezultat sezone (9.76) te još dva među šest najboljih, tako da se Grinov stav čini prilično radikalnim. Hoće li se ipak pokazati točnim, videćemo iduće nedelje, 5.avgusta, kada se trči finale.

 

Povezana vest:  Švacer se rasplakao govoreći o dopingu