tatjana_jelaca_atletikaJelača, Tomašević i Kolašinac spremni za Kup Evrope 

Reprezentativci Srbije u atletici Tatjana Jelača, Dragana Tomašević i Asmir Kolašinac učestvovaće 20. i 21. marta na Kupu Evrope u bacačkim disciplinama u fracuskom gradu Salon de Provansu. 
Naša najuspešnija predstavnica na prošlogodišnjem Kupu Evrope u Španiji bila je Jelača koja je osvojila bronzanu medalju u bacanju koplja hicem od 54 metra. 
-Zadovoljna sam pripremama, a na oba takmičenja ove zime postigla sam rezultat od 58 metara. Takmičenje je u nedelju i bacaju se četiri hica na otvorenom, tako da će rezultat zavisiti i od vremenskih uslova. Violela bih da ponovim prošlogodišnji uspeh – izjavila je naša šampionka. 
Kolašinac je prošle godine na Kupu Evope zabeležio četvrto.mesto u bacanju kugle i ostvario rezultat od 19,43 metra. 
-U Francusku putujem psihički rasterećen. Bacanje kugle je na programu u subotu, pa ćemo imati dosta vremena da se odmorimo i upoznamo sa terenom. Baca se na otvorenom i imamo pravo na šest pokušaja. Tenerife su mi ostale u lepom sećanju i nadam se da ću i u Francuskoj dobro bacati – naglasio je Klašinac. 
Tomašević i njen trener Danilo Krtinić danas se vraćaju sa priprema u Baru gde su, kako kažu, uspeli da „sklope“ pet sunčanih dana i probaju bacanje diska. 
-Mada je Dragana juče na treningu istegla Ahilovu tetivu nadamo se da je to neće sprečiti da se uspešno bori u Francuskoj. Radi se o vrlo kvalitetnom evropskom takmičenju i poznato je da su na njemu pobeđivali veliki šampioni – istakao je Krtinić. 
Selektor srpske reprezentacije Dragiša Kuzmanović poručio je da je zadovoljan rezultatima koji su naši bacači ostvarili u ovom delu sezone. 
-Njihovi rezultati i forma ukazuju na mogućnost visokog plasmana na Kupu Evrope u Francuskoj – zaključio je Kuzmanović.

Povezana vest:  Ivana Španović najavljuje još jednu blistavu godinu