BEKRIC Emir

Bekrić: Ovo nisam bio ja
 
Atletski reprezentativac Srbije Emir Bekrić izjavio je da mu je žao što u večerašnjoj polufinalnoj trci na 400 metara sa preponama na Olimpijskim igrama nije uspeo da popravi sopstveni državni rekord od 49.12 koji je istrčao u kvalifikacijama, ali da plasman na 14. mesto na najvećem sportskom takmičenju nije loš rezultat.
-Žao mi je, ne zbog toga što nisam ušao u finale, već zbog samog rezultata. Ovo nisam bio ja – rekao je Bekrić, koji je u polufinalnoj trci bio u šestoj stazi.
Najviše mi odgovara da trčim u osmoj stazi – dve trke u osmoj stazi, jedna na Evropskom prvenstvu, jedna sada u Londonu, i oba puta državni rekord, izjavio je Bekrić.
On je rekao da ostaje da se vidi gde greši i da, pored fizičke spreme, radi na psihološkom planu.
-Mnogo su bolji od mene bili danas. Znam da sam spreman, ali nisam izdržao celu priču. Moram da poradim na sebi, to je najbitnije – ocenio je Bekrić.
On je prvog dana takmičenja u kvalifikacijama postavio državni rekord 49.12, a nedavno na Evropskom prvenstvu osvojio srebro.
-Na dobrom smo putu da napravimo dobru priču za naredne dve – tri godine, postanemo veliki atletičari i nosimo se sa najvećima, jer nisu ništa bolji od nas, samo su stariji i iskusniji -izjavio je Bekrić.
Prema njegovim rečima, Olimpijske igre će mu ostati u najlepšem sećanju, zbog dobre organizacije, druženja u Olimpijskom selu, samog takmičenja i publike koja je od ranog jutra punila Olimpijski stadion i bodrila atletičare.
-To je atmosfera koja izvlači najbolje iz vas. Ne osećate ni ruke, ni noge, samo onaj pozitivni nalet  izjavio je Bekrić.
On je ocenio da se ne sme dozvoliti da vas takva atmosfera proguta i da sagorite.
-To se meni dogodilo. Idemo dalje. Izvući ću najbolje iz ove trke i poraditi na sebi – rekao je Bekrić.
On je za Olimpijske igre uradio privremene tetovaže, natpis „Srbija“ ćirilicom na desnoj i olimpijske krugove na levoj ruci.
-To su privremene tetovaže, dodatni motiv i da pokažem celom svetu odakle smo. Kada su neke bolje trke da skrenem pažnju i na nas – zaključio je Bekrić.

 

Povezana vest:  Jelača druga u Haleu