amela_terzic_atletika

Amela Terzić četvrta na 1.500 metara na mitingu u Italiji

 

Novopazarka Amela Terzić osvojila je večeras četvrto mesto u trci na 1.500 metara na Čelendž mitingu u italijanskom gradu Rijetiju. Terzićeva je zabeležila vreme od četiri minuta, 12 sekundi i 59 stotinki, dok je pobednica Meri Kurija iz Kenije stazu pretrčala za 4:08,76.

Ana Pirs iz SAD je zauzela drugo mesto sa 4:11,20, a trećeplasirana Britanka Hana Ingland, svetska vicešampionka na 1.500 metara iz Daegua, bila je treća sa 4:11,50. Trener Terzićeve Rifat Zilkić ocenio je da je Terzićeva, koja je još uvek juniorka, u Rijetiju ostvarila odličan rezultat, pošto se sezona na stazi bliži kraju.

Povezana vest:  Emir Bekrić prvi na dvoranskom mitingu u Budimpešti

-Ovo je veliko iskustvo za Amelu, koja će sledeće godine više nastupati na prestižnim mitinzima, iako će nam prioritet ostati velika evropska i svetska takmičenja. Uspeh je veći ako se zna da je miting u Rijetiju, po kategorizaciji, odmah iza elitne Dijamantske lige – rekao je Zilkić radiju Sto plus.

Terzićeva je, inače, krajem prošlog meseca na evropskom Klasik mitingu u Dubnici nad Vahom, u Slovačkoj, osvojila peto mesto na 1.000 metara, postigavši novi juniorski i seniorski rekord Srbije od dva minuta, 39 sekundi i 79 stotinki.

Povezana vest:  Španovićeva rasterećena, Dudaš čeka Šarčevića

-Ona je svetska juniorska vicešampionka i dvostruka prvakinja Evrope, pa je veoma atraktivna organizatorima velikih mitinga. Obzirom da tek počinje da trči sa najboljim seniorkama, veliku pomoć imamo od bivšeg reprezentativca i sadašnjeg atletskog agenta Đorđa Milića – kazao je Zilkić.

Amela Terzić će se od juniorske konkurencije zvanično oprostiti 9. decembra ove godine, kada će nastupiti na Evropskom kros prvenstvu u Budimpešti.

Povezana vest:  Bekrić: Ovo je veliki dan za srpsku atletiku