Brankovic_Jevrosimovic_Nikolic

Čelnici Ateltskog saveza Srbije na prijemu kod predsednika države
 
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, razgovarao je danas u predsedništvu s predsednikom  Atletskog saveza Srbije,Veselinom Jevrosimovićem i generalnim sekretarom Slobodanom Brankovićem.
„Predsednik Tomislav Nikolić je prihvatio našu ponudu da bude na čelu Organizacionog  odbora Prvenstva Evrope u krosu, koje je na programu 8. decembra naredne godine i održaće se u Parku prijateljstva na Ušću. To je najveće atletsko takmičenje u Srbiji od Prvenstva Evrope u Beogradu održanog 1962. godine . Ne mogu da opišem koliko sam srećan što smo naišli na takvu podršku u vrhu“, rekao je Slobodan Branković i dodao „ Hitno sam obavestio predsednika Evropske atletike Hansjorga Virca o ovome. Sastali smo se u subotu u Lavaleti, tokom Konvencije EA i pitao me je da li je promena vlasti u Srbiji uticala na Prvenstvo Evrope u krosu. Prirodno je da ga sve zanima, da ništa ne prepušta slučaju. Uz šampionat u dvorani u Geteborgu to je najveće takmičenje koje će kraljica sportova da ima 2013. na Starom kontinentu. Rekao sam gospodinu Vircu da se sve nastavlja u najboljem mogućem kontinuitetu i izuzetno mi je drago da to činjenicom da je predsednik države pristao da bude na čelu Organizacionog odbora“.
Sa Tomislavom Nikolićem vodeći dvojac ASS razgovarao je i o najvažnijoj stvari ne samo za našu atletiku već i celokupan sport – izgradnji atletske dvorane na Vojnoj akademiji.
Svetska asocijacija atletskih federacija ukazala je poverenje našoj kući atletike, kada se posle raspisanog konkursa odlučila da se baš kod nas sprovodi program Dečije atletike. Čelnici Saveza već mesecima rade na tom projektu koji je trenutno ušao u fazu realizacije.
„Predsednik Nikolić je veoma obradovan ovom akcijom, jer smatra da bez uvođenja bazičnih sportova u škole ne možemo zdravo da razvijamo nove generacije“.
Postoji mogućnost da ASS uzvrati gostoprimstvo prvom čoveku Srbije. „Od Asocijacije balkanskih atletskih federacija dobili smo organizaciju Gala večeri, na kojoj će biti proglašeni najbolji sportisti našeg poluostrva, ali i Srbije. Planirali smo da to bude 29. novembra u Aranđelovcu. Nije isključeno da će gost biti i Tomislav Nikolić, ali će morati da proveri još u svojim planovima da li će moći da prisustvuje.  Predsednik EA Hansjorg Virc već je potvrdio prisustvo na ovoj manifestaciji, a moguć je i dolazak potpredsednika IAAF, atletske legende Sergeja Bubke.
Povezana vest:  Olimpijska šampionka pala na doping testu