slobodan_brankovic_gensek_atletika

Dečija atletika u Novom Pazaru

 

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković i novopazarski atletski klub potpisali su danas u Novom Pazaru ugovor o sprovođenju projekta Dečija atletika, čiji je pokrovitelj Svetska atletska federacija (IAAF).

-Akcija će biti realizovana u 10 gradova Srbije, a među njima je i Novi Pazar koji ima odličan klub. Dečija atletika je predviđena za uzrast od sedam do 11 godina i očekujem da će se u narednih nekoliko godina pokazati kao najbolji sportski projekat za decu tog starosnog doba – rekao je Branković novinarima u Novom Pazaru.

Povezana vest:  Još jedan dijamant iz Novog Sada - Milica Gardašević

ASS je istovremeno Novom Pazaru donirao i sportsku opremu vrednu 250.000 dinara.

-Deca će imati opremu modifikovanu za njihov uzrast i steći će osnovna znanje o fizičkoj kulturi, čime će atletika na pravi način vratiti u škole – kazao je Branković.

Sportski direktor atletskog kluba Novi Pazar Edin Zuković rekao je da će instruktori iz tog kluba imati zadatak da atletski obrazuju decu na najbolji mogući način.

Povezana vest:  Umro atletski menadžer Kent Anderson

-Ovaj međunarodni atletski projekat je krenuo prvog dana oktobra i drago mi je da smo deo te priče. Predviđena su nadmetanja na nivou odeljenja, škola i grada, gde će najbolji izboriti učešće na državnom takmičenju – najavio je Zuković.

Potpisivanju ugovora o projektu Dečija atletika prisustvovao je i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.