asmir_kolasinac_atletika_kuglaKolašinac: Srebrna medalja u Arlu je moj najveći uspeh

 

Reprezentativac Srbije u bacanju kugle Asmir Kolašinac izjavio je danas da je veoma ponosan i srećan što je osvojio srebrnu medalju na Kupu Evrope u Arlu.

-Ovo je moj najveći uspeh na takmičenjima tog ranga. Zadovoljan sam celom zimskom sezonom i nadam se da ću ovakav uspeh ponoviti na Evropskom prvenstvu u Barseloni –  rekao je Kolašinac na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Ivana Španović traži podršku navijača

Reprezentativka Srbije u bacanju koplja Tatjana Jelača naglasila je da je počela dobro ovu godinu i da se nada rezultatima većim od 60 metara.

-Meni je prioritet da se ustalim na ovim daljinama, jer se tek prve godine takmičim među mlađim seniorima – rekla je Jelača, koja je takođe osvojila srebrnu medalju u Arlu.

Povezana vest:  Terzićeva na pripremama u Ulcinju

Selektor atletske reprezentacije Srbije Dragiša Kuzmanović istakao je da je zadovoljan celom zimskom sezonom, pošto je oboreno nekoliko državnih rekorda i dodao da već sledećeg vikenda počinju pripreme za letnju sezonu.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je da je „danas svečan dan za atletiku“ i čestitao Kolašincu i Jelači na osvojenim medaljama, kao i Dragani Tomašević, koja je zauzela peto mesto u bacanju diska.

Povezana vest:  Ameli Terzić zlato na Univerzijadi