dani atletike 2012
Održani Dani atletike u Kragujevcu

Proteklog vikenda u hotelu „Šumarice“ u Kagujevcu održani su „Dani atletike“ u organizaciji Atletskog saveza Srbije (ASS) i tom prilikom okupili su se predstavnici atletskih klubova, saveza i strukovnih organizacija našeg sporta.
Kako je saopštio nacionalni savez, predavanja je zvanično otvorio generalni sekrertar AŠ Slobodan Branković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica je govorio na temu novih pravilnika na osnovu Zakona o sportu, dok je selektor ASS Slobodan Popović predstavio svim trenerima svoj plan i program rada za sledeću godinu sa dinamikom realizacije.
Tom prilikom usklađen je i novi kalendar takmičenja za 2013. godinu u kojoj atletičare očekuje veliki broj međunarodnih takmičenja za sve uzrasne kategorije.
Posebnu pažnju učesnika izazvala su predavanja Dušana Perića i Sergeja Ostojića na temu talenata u sportu i anti-dopinga u sportu.
Predsednik ASS Veselin Jevrosimović je, pored strateških planova ASS, najavio postavku kamena temeljca prve atletski dvorane od strane predsednika države Tomislava Nikolića 29. novembra, kada će savez organizovati i Balkansko gala proglašenje najboljih sportista poluostrva.
Treneri: Mirjana Stojanović, Nikola Tomasović i Rifat Zilkić imali su prezentacije svojih iskustava sa velikih takmičenja, taktike i puta do velikih medalja.
Nikola Čikiriz je preneo svim prisutnima nove stavove IAAF-a po pitanju oporavka sportista, a poslednje dve teme – Atletska infrastruktura i Organizacija atletskih klubova prezentovali su Branko Bošković i Ana Todorić, naveo je ASS.

Povezana vest:  Dragana Tomašević treća na Kupu Evrope