Jevrosimovic_Virc_Nikolic_Maric
Delegacija Asocijacije balkanskih atletskih federacija na prijemu kod predsednika Republike Srbije

 

Danas je u Kabinetu predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića napravljen prijem za delegaciju  Asocijacije balkanskih atletskih federacija (ABAF) i Atletskog saveza Srbije. Prijemu su prisustvovali: Veselin Jevrosimović, predsednik ASS, Slobodan Branković, generalni sekretar ASS, Hansjorg Virc, predsednik Evropske atletske asocijacije (EA), Dobromir Karamarinov, predsednik ABAF, Ruen Pančev, potpredsednik Bugarske atletske federacije, Gabrijela Sabo i Robert Emijan svetske atletske legende, kao I ministarka omladine i sporta Alisa Marić.
Glavna tema prijema bilo je aktuelno stanje u srpskoj atletici, gde je predsednik države konstatovao da od sledeće godine mora biti aktivnije ulaganje u kraljicu sportova, kako bi se ona podigla na viši nivo, kao i da je veoma bitno vratiti atletiku kao bazični sport u osnovne škole.
Ministarka omladine i sporta je na tu temu pohvalila ASS koji sprovodi projekat “Dečija atletika” u 10 gradova u Srbiji, što je Ministarstvo podržalo izdvajanjem sredstava za kupovinu 10 kompleta opreme za ovaj projekat.
Kao predsednik Organizacionog odbora Evropskog prvenstva u krosu sledeće godine, Tomislav Nikolić je izrazio veliko zadovoljstvo što će Beograd biti domaćin tog takmičenja i uverio predsednika EA da će biti organizovano na najvišem nivou.

Povezana vest:  Atletičar Igor Šarčević iznenadio beogradske trkače na Adi