asmir_kolasinac_1

Kolašinac i Tomaševićeva atletičari godine

 

Asmir Kolašinac i Dragana Tomašević proglašeni su danas na svečanosti u sedištu Komtrejda za najbolje atletičare u 2012. u izboru Atletskog saveza Srbije. Kolašinac je priznanje zaslužio zahvaljujući bronzanoj medalji u bacanju kugle koju je osvojio na Evropskom prvensvu u Helsinkiju, dok je Tomaševićeva u bacanju diska bila finalistkinja Olimpijskih igara u Londonu.

Za najboljeg mlađeg seniora proglašen je osvajač srebrne medalje na 110 metara s preponama na prvenstvu Evrope, Emir Bekrić, a prva mlađa seniorka Srbije je Ivana Španović, finalistkinja u skoku udalj na Olimpijskim igrama.

Povezana vest:  Besplatni fitness trening u novoj Atletskoj dvorani – Les Mills 26.11. u Beogradu

Najbolja juniorka je Amela Terzić koja je na prvenstvu Evrope u Budimpešti osvojila zlatnu medalju.

Specijalnu novčanu nagradu od 150.000 dinara dobili su Emir Bekrić i njegov trener Mirjana Stojanović, dok je sa 100.000 nagrađen Asmir Kolašinac i njegov trener Nikola Tomasović.

-Izvanredni rezultati naših atletičara ove godine poklapaju se sa početkom izgradnje prve atletske dvorane u Srbiji u januaru – rekao je predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Španović zbog bolesti otkazala učešće na MI

Generalni sekretar AŠ Slobodan Branković je čestitao svim laureatima i istakao da naša atletika, sudeći po najnovijim uspesima, ima sjajnu budućnost.

-Godinu za nama krunisala je zlatom Amela Terzić na prvenstvu Evrope u krosu, Potrudićemo se da naši atletičari i dalje imaju sve uslove koji su im neophodni za dobre rezultate, ali ne treba zaboravitii da je naša atletika i dalje sport sa najlošijom infrastruktorom – rekao je Branković.

Povezana vest:  POČINJE SA RADOM PRIJAVNI CENTAR 25. BEOGRADSKOG MARATONA

Svi laureati ASS:

Seniori: Asmir Kolašinac (bacanje kugle

Seniorke: Dragana Tomašević (bacanje diska)

Mlađi seniori: Emir Bekrić (110 m s preponama)

Mlađe seniorke: Ivana Spanović (skok u dalj)

Juniori: Nemanja Kojić (800)

Juniorke: Amela Terzić (kros)