amela_terzic_atletika
Pobeda Amele Terzić
 
Evropska juniorska šampionka u krosu Amela Terzić, članica atletskog kluba Novi Pazar, pobednica je današnje novogodišnje trke u Mrsaću kod Kraljeva.
Ova manifestacija okupila je danas oko 150 takmičara iz desetak atletskih klubova iz Čačka, Kraljeva, Raške, Novog Pazara i Užica.
Amela Terzić, koja danas slavi svoj 20. rođendan, izjavila je da je prezadovovoljna što je u prvoj trci u seniorskoj konkurenciji na 3.300 metara uspela da pobedi.
-U ovoj godini moram najpre da sredim svoju formu i da se na pravi način pripremim za takmičenja za reprezentaciju Srbije i svoj klub Novi Pazar – rekla je Amela Terzić.
Pobednik u kategoriji seniora bio je Amelin klupski drug Jasmin Ljajić koji je prvi pretrčao stazu dugu 6.600 metara.
Manifestacija „Novogodišnja atletska trka Mrsać“,koja traje još od 1971. godine u nekadašnjoj Jugoslaviji imala je obeležje prvog atletskog događaja u godini u celoj državi.
Njen osnivač Kosta Kolarević osmislio je ovaj događaj po ugledu na novogodišnju trku u Sao Paolu, a danas organizacija manifestacije pripada udru?enju građana „Novogodi?nja trka Mrsać 1971“ čiji predstavnici kažu da je njen osnovni cilj da ujedini sport, privredu i politiku.
U trci pionira pobedio je najmlađi učesnik, sedmogodišnji Nikola Mijović.
Stazu dugu 6.600 metara istrčao je i najstariji takmičar Milovan Andrić (82) iz Beograda, koji je kroz cilj prošao pozdravljen ovacijama publike.
Povezana vest:  adidas razotkriva kalup sa 3d štampanim performance patikama