amela beli kros

BELI KROS 2013

Terzićeva i Petrović brane titulu na „Belom krosu“

 

Tradicionalni 46. „Beli kros“ održaće se u nedelju 27. januara na Košutnjaku u konkurenciji nekoliko stotina učesnika iz deset zemalja, najavili su danas organizatori ove međunarodne atletske manifestacije.

-Titule brane Amela Terzić i Mirko Petrović, a u konkurenciji za trofeje biće 80 inostranih atletičara – rekao je direktor trke Brana Radović na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Povezana vest:  Španović ponovo izjednačila državni rekord

On je naglasio da je ova trka oduvek bila rasadnik budućih šampiona.

-Ovde su pobeđivali Olivera Jevtić, Sonja Stolić, Amela Terzić i mnogi drugi atletičari, kojima je ‘Beli kros’ bila odskočna daska za evropske vrhove – rekao je Radović.

Generaln sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković ocenio je da je „Beli kros“ prva u nizu atletskih manifestacija kojima se na najbolji način promoviše Evropsko prvenstvo u krosu, u decembru, u Srbiji.

Povezana vest:  Asafa Pauel u Njujorku osam stotinki sporiji od svetskog rekorda

-Ovo takmičenje je najbolja uvertira za prvenstvo Evrope – rekao je Branković.

On je istakao da će takmičari posle decembarskih i januarskih priprema, na „Belom krosu“ moći da sagledaju koliko su spremni za nastavak sezone.

Promoter ovogodišnjeg „Belog krosa“ je prva Srpkinja osvajač Mont Everesta, Dragana Rajblović.

-Beli kros se tradicionalno održava na snegom i ledom prekrivenoj stazi, tako da je svako učešće i pobeda na trci ravno osvajanju nekog vrha – rekla je Rajblović.

Povezana vest:  Maratonska šuma bogatija za 36. novih stabala

Staza će u nedelju, sudeći po prognozi meteorologa Nedeljka Todorovića biti zaleđena, a očekuje se da tog dana provejava sneg, uz temperaturu oko 0 stepeni Celzijusovih.