amela beli kros
Barnabaš Bene i Amela Terzić najbrži u Valjevu
 
Juniorski prvaci Evrope u krosu, Barnabaš Bene iz Mađarske i Amela Terzić iz Novog Pazara, pobednici su tradicionalne Svetosavske trke koja je danas održana u Valjevu.
Kod seniora, drugi je bio Jasmin Ljajić iz Novog Pazara, a treći Šandor Sabo iz Mađarske, dok su potom kroz cilj prošli Mirko Petrović iz Užica i Miroslav Bogićević iz Šapca.
Među seniorkama, drugo mesto je zauzela Ilda Dautović (Novi Beograd), treće Nataša Ćulafić (Partizan), a četvrta je bila Tijana Prijović (Sloboda, Čačak).
Najbolje rezultate u juniorskoj konkurenciji ostvarili su Milan Mitrović iz Uba, Miloš Mitrović iz Užica i Janko Urošević iz Čačka, dok su najbolje juniorke Nađa Cerovac i Jagoda Zečević iz Šapca i Elvidina Zornić iz Novog Pazara.
Najbrži pripadnik MUP-a je Darko Anić iz novosadske Žandarmerije, ispred Miroslava Savića i Gorana Pantelića iz Policijske uprave Valjevo.
Trčali su i pripadnici Vojske Srbije (VS), takođe u uniformama sa čizmama na nogama. Pobedio je Ivan Milošević, ispred Aleksandra Parandilovića i Mirka Panića.
U Svetosavskoj trci, organizovanoj 15. put, nadmetalo se, prema podacima organizatora, više od 150 učesnika svih uzrasta, od predškolskog do veterana.
Povezana vest:  Jelača osma u Birmingenu