start (2)
Beogradski maraton d.o.o: Oduzimanje trke bespravno
Preduzeće Beogradski maraton d.o.o. saopštilo je danas da su po njihom mišljenju predsednik Atletskog saveza Beograda Jovan Šurbatović i gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević počinili krivična dela, jer su potvrdili nameru da na „bespravan način organizuju trku“.
-Na konferenciji za medije koja je održana 12.02.2013. godine u prostorijama Skupštine grada Beograda, Aca Kovačević – gradski sekretar za sport i omladinu i Jovan Šurbatović – predsednik Atletskog saveza Beograda, potvrdili su svoju nameru da na bespravan način preuzmu organizaciju „Beogradskog maratona“, zaštićenog autorskog dela kojim isključivo raspolaže Beogradski maraton d.o.o. i počinili krivična dela za koje je zakonom zaprećena kazna zatvorom u trajanju od 3 do 8 godina“, kaže se u saopštenju preduzeća Beogradski maraton d.o.o.
Ističe se da je Beogradski maraton d.o.o. “ jedini i isključivi vlasnik idejnog projekta “Beogradski maraton” i vlasnik prava na organizaciju 26. Beogradskog maratona, koji se održava 21.04.2013. godine“.
-Izražavamo zadovoljstvo izuzetno velikim odzivom takmičara koji se prijavljuju na zvaničnoj stranici manifestacije: www.bgdmarathon.org i činjenicom da su se do sada prijavili takmičari iz 22 zemlje sa svih kontinenata – kaže se u saopštenju.
Beogradski maraton d.o.o. ističe da tesno sarađuje sa Svetskom atletskom federacijom (IAAF) i Međunarodnim udruženjem maratona i uličnih trka (AIMS) kod kojih je Beogradski maraton d.o.o. registrovao manifestaciju Beogradski maraton i „imamo njihovu punu podršku za organizaciju 26. Beogradskog maratona“.
Navodi se da je Beogradski maraton d.o.o.u proteklih 20 godina kroz svoju manifestaciju “Beogradski marathon” doneo gradu pozitivnu promociju u svetu u vrednosti od 50 miliona EUR.
-Prema istraživanju referentne agencije Mčann-Erickson, samo 2009. godine, komercijalna i PR vrednost objava sa “Beogradskog maratona” (u periodu od samo jednog meseca – april) iznosile su 1.8 miliona evra na nacionalnom nivou. U humanitarne svrhe, na ?Beogradskom maratonu? u proteklih 20 godina prikupljeno je više miliona evra – ističe se u saopštenju.
-Beogradski maraton d.o.o. nastavlja organizaciju svoje manifestacije – 26. Beogradski maraton, najznačajnije tradicionalne sportske manifestacije u našoj zemlji i izražava uverenje da će kao i do sada, uspešno sarađivati sa Gradom Beogradom i gradskim službama koje su uvek pružale kvalitetnu logističku podršku tehničkoj organizaciji samog događaja i da ćemo ubrzo potpisati odgovarajući ugovor o saradnju – kaže se u saopštenju Beogradskog maratona d.o.o.
Povezana vest:  Kevin Jang pozvao svetsku sportsku javnost da pomogne Srbiji