asmir kolasinac atletika kugla
Popović: Cilj – medalje u Istanbulu, visok plasman na EP
 
Selektor atletske reprezentacije Srbije Slobodan Popović izjavio je danas da očekuje najmanje tri medalje na Balkanijadi u Istanbulu, kao i visoke plasmane na dvoranskom prvenstvu Evrope u Geteborgu početkom marta.
On je naglasio da će glavni favoritii za zlato na Balkanijadi biti rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović, bacač kugle Asmir Kolašinac, a konkurent za odličje je i Emir Bekrić na 400 metara.
-Španović sa 6,65 metara ima deveti skok ove sezone u Evropi i od nje u Istanbulu očekujem najviši plasman. Favorit za zlato je i bacač kugle Asmir Kolašinac, koji trenutno ima drugi hitac na Balkanu sa 20,46 metara, iza Bugarina Jordanova – rekao je Popović.
Selektor najboljih srpskih atletičara istakao je da očekuje dobre rezultate i od višebojca Mihaila Dudaša koji će se u Istanbulu takmiciti u dve discipline -na 60 metara i u skoku motkom.
-Dudašu će ovo takmičenje biti uvod i provera forme za prvenstvo Evrope u Geteborgu – rekao je Popović.
On je napomenuo da na Balkanijadi očekuje dobre rezulatate i od ostalih atletičara – AmeleTerzić na 3.000 metara, Jelene Subotić na 60 metara, Marka Antića na 60, Nemanje Kojića na 800, Gorana Nave na 1.500 i Miloša Todosijevića u skoku u vis.
-Nava će na 1.500 metara pokušati da ostvari normu za učešće na prvenstvu Evrope – koju je ispunio u disciplini 3.000 metara. Isti cilj ima i Bekrić na 400 metara, iako mu to nije prioritet. Smatram da će se on i te kako umešati u borbu za medalje – ocenio je Popović.
Selektor atletske reprezentacije Srbije naglasio je da će kruna ovog dela sezone biti prvenstvo Evrope u Geteborgu.
-Sigurni putnici za Geteborg za sada su Španović, Kolašinac, Dudaš i Nava. Od njih ne očekujem ništa manje od onoga što su postizali u dosadašnjoj karijeri, dakle visoke plasmane“ – poručio je Popović i dodao da se nada da je „ovo poslednja zimska sezona u kojoj su srpski atletičari hendikepirani zbog nedostatka atletske dvorane“. 
Reprezentacija Srbije putuje sutra za Istanbul gde će u subotu 23. februara učestvovati na dvoranskom prvenstvu Balkana. Učesnici prvenstva Evrope ostaće u Istanbulu na pripremama do polaska na put za Geteborg 26. februara.
Povezana vest:  Amela Terzić i Vahid Kicara najbolji sportisti Novog Pazara