atletika-sajamBranković: Velika takmičenja najbolji način za promociju

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković rekao je danas da je organizacija velikih sportskih takmičenja, poput Evropskog prvenstva u krosu u Beogradu krajem godine, najbolji način za promociju države.
-Plan nam je da se u narednom periodu kandidujemo za Svetsko prvenstvo u polumaratonu, evropsko i svetsko prvenstvo u dvorani. To su najbolji
za promociju države, a naravno i grada Beograda – rekao je Branković na Beogradskom sajmu, gde je na štandu Turističke organizacije Beograda po prvi put promovisano Evropsko prvesntvo u krosu.
EP u krosu održaće se u Beogradu 8. decembra, a Branković je kazao da će taj događaj privući najviše funkcionere tog sporta u svetu.
-Pored EP u krosu, atletika će ove godine imati još lepih događaja kao što je izgradnja prve atletske dvorane u Srbiji, čije je otvaranje zakazano za 7. decembar, dan pre EP u krosu. Posebno je značajno za srpsku atletiku što će tom prilikom Beograd posetiti predsednik međunarodne federacije Lamin Dijak, potpredsednici IAAF lord Sebastijan Kou i Sergej Bubka, svi čelnici evropske atletike I značajni predstavnici domaćeg sporta – kazao je on.
Branković je rekao da je Evropsko prvenstvo u krosu najveće atletsko takmičenje u Srbiji posle 1962. godine kada je održano EP na otvorenom.
Direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov kazao je da su veliki sportski događaji jedni od stubova promocije grada.
-Beograd je grad sporta i veliki sportski događaji su jedan od nekoliko stubova naše promocije. Mi smo od samog početka uključeni u kandidaturu i organizaciju jubilarnog 20-tog Evropskog prvenstva u krosu i zbog toga nam je čast da smo domaćini – kazao je Veselinov.

Povezana vest:  EP HELSINKI 2012, Bekrić osvojio srebro na EP u Helsinkiju