sonjastolic
57. PRVENSTVO BALKANA U KROSU
Sonja Stolić brani boje Proletera u Zrenjaninu
 
Kraj hale Medison, u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, u subotu je na programu 57. Prvenstvo Balkana u krosu. Staza je dugačka 1.100 metara a atletičari će se za medalje boriti u šest trka u tri uzrastne kategorije. Predsednik Organizacionog odbora je gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak a Šampionat su pomogli, pored grada još Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Atletski savez Srbije, Beograd vode i CIP, dok je tehnički organizator Atletski klub Proleter.
Na krosu će se pojaviti oko 250 atletičara iz 12 zemalja i to: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Rumunija, Bugarska, Moldavija, Jermenija, Albanija, Grčka, Turska ali i 24 takmičara iz Srbije. ceremonija svečanog otvaranja na programu je od 10,15 a prva trka startovaće u 11,00 časova.
Direktor takmičenja Mirjana Grujić zadovoljna je urađenim i veli da će Zrenjanin biti spreman za Šampionat u subotu.
-Ponosni smo jer će se u subotu u Krađorđevom parku naći najboji atletičari i atletičarke na Balkanu. Ugostićemo preko 250 takmičara iz 12 balkanskih zemalja. Naši sugrađani ali i ostali prijatelji atletike imaće priliku da pozdrave najbolje takmičare Srbije. Pozivamo sugrađane da podrže Sonju Stolić takmičarku Srbije i Atletkog kluba Proleter kako bi u trci seniorki osvojila jednu od medalja a priželjkujemo zlatnu. Uz lepo vreme i naše gostoprimstvo nadamo se pravom atletskom prazniku, kako nemamo atletsku stazu kros takmičenja su jedinstvena prilika da atletiku kao kraljici sportova predstavimo gradu – rekla je Grujić.
U konkurenciji mlađih seniorki trčaće Amela Terzić dok će u konkurenciji mlađih seniora boje Srbije braniti Mirko Petrović.
Povezana vest:  Milan Ristić: Konačno se sav trud i naporan rad isplatio