start (1)

Rekordan broj učesnika na 26. Beogradskom maratonu

Organizatori 26. Beogradskog maratona saopštili su danas da su izuzetno zadovoljni što se za ovogodišnju trku prijavio rekordan broj učesnika iz zemlje i sveta. Broj zemalja učesnica u ovom trenutku iznosi 34, a broj prijavljenih učesnika je za čak 70 odsto veći nego u istom periodu pred prošlogodišnji jubilarni 25. Beogradski maraton.
Srpski olimpijac Darko Živanović je na prošlogodišnjem maratonu bio jedan od promotera, a ove godine takmičiće se u polumaratonu gde očekuje da postavi rekord za domaće trkače.
-Tri meseca imao sam bazne pripreme i trener Vlasta Stevanović i ja smo konstatovali da nikad nisam bio spremniji u zimskom periodu. Trčao sam kroseve dobro, mada ne tako dobro kako sam očekivao, ali formu ću podizati kroz trke i očekujem da to dokažem na polumaratonu u Beogradu“, rekao je 25-godišnji atletičar kragujevačkog Radničkog.
-Lepo je trčati pred beogradskom maratonskom publikom i nadam se da ću uz njenu pomoć uspeti da nadmašim domaći rekord staze – dodao je.
Darko Živanović je bio prvi predstavnik Srbije u maratonu na Olimpijskim igrama još od učešća Dragutina Tomaševića u Stokholmu 1912. godine.
Ovogodišnji 26. Beogradski maraton održaće se u nedelju, 21. aprila.

Povezana vest:  EP HELSINKI 2012, Bekrić u finalu, Dudaš trenutno četvrti