mos i ass 4Atletska dvorana – san generacija!

Alisa Marić, ministar omladine i sporta obišla je gradilište u Vojnoj akademiji u Beogradu gde bi do kraja godine trebalo da bude završena prva atletska dvorana u Srbiji. Ministarstvo omladine i sporta je za izgradnju Atletske dvorane izdvojilo 480 miliona dinara, a zemljište za izgradnju je Atletskom savezu ustupilo Ministarstvo odbrane.
Pored Alise Marić na gradilištu su bili državni sekretar ministarstva odbrane Zoran Đorđević, predsednik i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i Slobodan Branković, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov i pomoćnica ministra za projekte Zagorka Petrović.
– Ovo je najznačajniji sportski projekat, za koji je ministarstvo omladine i sporta izdvojilo 480 miliona dinara. Atletska dvorana je bila san mnogih generacija atletičara i drago nam je da mi imamo tu priliku da pomognemo da se san ostvari- izjavila je Alisa Marić.
Državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Đorđević istakao je da je ministarstvo odbrane uvek spremno da pomogne sportu:
– Kad je došlo do inicijative za izgradnju atletske dvorane, Ministarstvo odbrane je podržalo. Pomažemo tako što dajemo zemljište i infrastrukturu, ovo je najbolja lokaljcija koja je mogla da se nađe u gradu za izgradnju atletske dvorane-rekao je Đorđević.
Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović se zahvalio Ministarstvu odbrane i Ministarstvu omladine i sporta na pomoći u izgradnji atletske dvorane, naglašavajući da je to pravi primer kako dva ministarstva treba da sarađuju kada je interes srpskog sporta u pitanju:
– Atletska dvorana je istorijski objekat na koji naša atletika čeka već decenijama. Nadamo se da je ovo ostvarenje sna naših atletičara, jer su za vrhunske rezultate potrebni i najbolji uslovi za trening – zaključio je Jevrosimović.

Povezana vest:  Emir Bekrić: Očekujemo podršku