skupstina assOdržana redovna izborna Skupština ASS

Danas je na Vojnoj akademiji u Beogradu održana redovna izborna Skupština Atletskog saveza Srbije.
Na Skupštini je Veselin Jevrosimović dobio još jedan mandat kao predsednik ASS-a, u trajanju od četiri godine.
Slobodan Branković dobio je još jedan mandat generalnog sekretara. Konsituisani su Upravni odbor kao i Nadzorni odbor.
Izbornoj skupštini prisustvovalo je 56 delegata (predstavnici atletskih klubova, regionalnih saveza, trenerske i sudijske organizacije, kao i veterana), predstavnici Ministarstva omladine i sporta i predstavnici Ministarstva odbrane, kao i atletske legende.
Nakon izborne Skupštine, održana je konferencije za štampu na gradilištu atletske dvorane, na vojnoj akademiji. Prisustvovali su ispred Ministarstva omladine i sporta: ministarka Alisa Marić, pomoćnik Dragan Atanasov, načelnik sektora za upravljanje projektima Zagorka Petrović Zlatanović; ispred Ministarstva odbrane: državni sekretar Zoran Đorđević, načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Milan Sladoje, načelnik Vojnograđevinskog centra „Beograd“ potpukovnik Davorko Palikuća, predstavnici Vojne akademije, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije ĐorđeVišacki, generalni sekretar Sprotskog saveza Srbije Dane Korica, kao i drugi uvaženi gosti.
Tom prilikom obratio se državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Đorđević: „Ministarstvo odbrane je uvek bilo spremno da pomogne kada je sport u pitanju, pa tako i ovom prilikom. Kad je došlo do inicijative za izgradnju atletske dvorane Ministarstvo odbrane je podržalo tu inicijativu. Sa našeg aspekta mi pomažemo tako što dajemo infrastrukturu, i ovo je najbolja pozicija koja je mogla da se nađe u gradu za izgradnju atletske dvorane“.
„Ovo je najznačajniji sportski projekat. Ministarstvo omladine i sporta je za atletsku dvoranu izdvojilo 480 000 000 dinara. Ovo je san mnogih atletičara i drago nam je da mi imamo tu priliku da pomognemo da se san ostvari“, izjavila je Ministarka omladine i sporta Alisa Marić.
I za kraj obratio se predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović : „Ispred ASS-a meni je jedino ostalo da se zahvalim Ministarstvu odbrane i Ministartsvu omladine i sporta na pomoći koju su nam pružili u izgradnji atletske dvorane. Ovo je pravi primer kako dva ministarstva treba da sarađuju, kada je interes srpskog sporta u pitanju. Atletska dvorana je istorijski objekat na koji naša atletika čeka već decenijama. Nadamo se da je ovo ostvarenje sna naših atletičara, jer za maksimalne rezultate, očekuju se najbolji uslovi za treniranje“.

Povezana vest:  Pistorijus nepoželjan na mitinzima Dijamantske lige